İlker Aycı: Güzel bir yaz mevsimi bizi bekliyor

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, "Nisan ve mayıstaki rezervasyonlar, yolcu sayıları gözükmeye başladı. Toparlanmanın, iyileşmenin ayak sesleri şu anda önümüzde" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, yolcu sayısının giderek arttığını belirterek, "Nisan ve mayıstaki rezervasyonlar, yolcu sayıları gözükmeye başladı. Toparlanmanın, iyileşmenin ayak sesleri şu anda önümüzdedir. Güzel bir yaz mevsimi bizi bekliyor. O nedenle daha iyi bir yıl geçireceğimizi ümit ediyorum" dedi.

Atatürk Havalimanı'nda görev yapan gazetecilerle bir araya gelen Aycı, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasını değerlendirirken, daha önce halk oylamasının ardından THY olarak "take off" yapmaya hazırlandıklarını söylediğini anımsattı. Aycı, halk oylamasında "evet" sonucunun çıkmasının Türkiye, THY ve tüm vatandaşlar için hayırlı olmasını temenni etti. Aycı, "Ben mutluyum. Ülkemin demokrasiye olan inancını bir kere daha gösterdiği bir referandum oldu. Büyük bir hoşgörü ve barış içerisinde güzelliklerle dolu bir referandum yaşandı. Bu anlamıyla da bütün dünya da bunu çok açık bir şekilde gördü. Çıkan sonuç ülkeme hayırlı, uğurlu olsun."

“THY'nin önü açık”

Daha güzel bir ülke inşa etmek yolunda güçlü bir adımın daha atıldığına işaret eden Aycı, "Bu anlamıyla elbette THY için de söylediğim gibi, istikrar devam ettiği müddetçe, ülkede istikrar olduğu müddetçe, demokratik anlamda, insanlar fikirlerini böyle ifade edip, demokrasinin gereği olan referandumda fikirler böyle açıkça beyan edildikten ve netice çıktıktan sonra, buna da saygı gösterildikten sonra inanıyorum ki aşılamayacak hiçbir engel yok" dedi.

THY'nin önünün açık olduğunu, yatırımcıların ise bir ülkede istikrarı sevdiğini ifade eden Aycı, ülkeye gelen ziyaretçi ve turist sayılarının daha önce olduğu gibi artış trendine gireceğini belirtti. Aycı, güzel bir yaz mevsiminin kendilerini beklediğini söyleyerek, "Görüyorsunuz ki nisan ayında zaten yolcu sayıları giderek artıyor. Nisan ve mayıstaki rezervasyonlar, yolcu sayıları gözükmeye başladı. Toparlanmanın, iyileşmenin ayak sesleri şu anda önümüzdedir. O nedenle daha iyi bir yıl geçireceğimizi ümit ediyorum" diye konuştu.

Business'e laptop, ekonomiye internet yolda

THY, elektronik cihazların ABD ve İngiltere'nin isteği üzerine kabine alınma yasağının getirilmesi üzerine yolcular için bazı yenilikler ve sürprizler getirmeye hazırlanıyor. Konu hakkında bilgi veren Aycı, "Kabin içi eğlence sistemimizi daha da geliştiriyoruz. Bazı yenilikler yapıyoruz. Bu yenilikleri yavaş yavaş devreye sokuyoruz. Bunları önümüzdeki günlerde değerli yolcularımız görecekler. İnternet konusundaki çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Business yolcular için laptop teslim edenlere laptop verilmesinin yanı sıra ekonomi sınıfı yolculara da bize laptoplarını teslim edenlere de ücretsiz internet hattı vermek için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bize laptoplarını teslim edenlere en güvenli bir şekilde yeniden teslim etmek konusunda azamı gayret gösteriyoruz. Bu konudaki operasyon güvenliğimizi devamlı arttırıyoruz. Bu konuda yolcularımız sabrına da teşekkür ediyorum" dedi.

“Tablet yasağı uzun sürmez”

Aycı, ABD ye giden yolcuların elektronik eşyalarının kontrol edilmesi için tomografi cihazlarının havalimanına kurulması çalışmaları kapsamında ilgili makamlarla çalışmayı sürdürdüklerini kaydetti. Çözüm için desteklerini esirgemeyen kamu ve kurumlara teşekkür eden Aycı, "Benim görüşüm başlangıçta söylediğimle aynı. Ben bu tip irrasyonel kararların uzun süre yaşayabileceğine inanmıyorum. Eninde sonunda bu kararlar yumuşayacak, gevşeyecek ve tamamen ortadan kaldırılacaktır. Çünkü arkasında rasyonellik yok. Uygulama biçiminin getirdiği eşitsizlikler var." değerlendirmesini yaptı.

Kadiju bebeğe jest
İlker Aycı, 7 Nisan’daki Konakri (Gine)-Vagadugu (Burkino Faso)-İstanbul seferi sırasında Fransız vatandaşı Gineli kadın yolcunun dünyaya getirdiği "Kadiju" bebeğin gelecekte THY de çalışmasını istediklerini söyledi. Doğumda emeği geçen tüm personeli tebrik eden Aycı, "Elbette ki bir jest düşünüyoruz. O bebek bizim uçağımızda dünyaya geldi. Bebeğin eğitimi, daha sonra da iş hayatına başladığında THY’yi tercih etmesi noktasında elimizden geleni yapacağız. Uçağımızda doğan bebeği, ileride bir THY çalışanı olarak aramızda görmek istiyoruz. Bununla ilgili girişimleri de ilgili makamlar ve aileler nezdinde yapacağız" dedi.

“Kupa inşallah Türkiye'de kalır”
Aycı, Avrupa basketbolunun kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu THY Avrupa Ligi nde play-off heyecanına Fenerbahçe, Anadolu Efes ve Darüşşafaka Doğuş’un katılmaya hak kazanmasından dolayı mutluluk duyduklarını, bu takımları Final Four’da da görmek istediklerini belirtti. Bir Türk takımının kupayı almasından dolayı büyük memnuniyet duyacaklarını aktaran Aycı, “Geçen sene Fenerbahçe kıl payı kaçırmıştı. Çok üzülmüştük. Şu anda Final Four, hamdolsun İstanbul da yapılıyor. Umarım ama Fenerbahçe ama diğer Türk takımlarımız kazanır. Biz de büyük bir gururla onların kupayı almasını seremoniye katılarak alkışlarız. Kupa geldiği ülkede kalır, inşallah” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir