İlkokul yakınında patlayıcı bulundu

Van'da güvenlik güçlerince yapılan aramalar sırasında bir ilkokul yakınındaki sokakta patlamaya hazır el yapımı patlayıcı bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Van'da bir ilkokul yakınındaki sokakta patlamaya hazır el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/KCK'nın bazı internet sitelerinde yer alan "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde öğrencilerin okula gitmemesi ve eğitimin boykot edilmesi" yönündeki çağrısı üzerine İpekyolu ve Edremit ilçelerindeki okulların çevrelerinde çalışma başlatıldığı belirtildi.

Eğitim-öğretim yılının başlaması ve vatandaşların can güvenliğinin sağlanması amacıyla Şabaniye, Hacıbekir, Karşıyaka ve Yeni mahallelerindeki okullarla çevresinde, köpekler ve dedektörler kullanılarak arama yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çalışmalarda çok sayıda kullanıma hazır molotofkokteyli ele geçirilmiştir. Ayrıca İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi Dumlupınar İlköğretim Okulu yanındaki Serhat Sokak'ta ise dedektör köpeği Back'in tepki vermesi üzerine yapılan aramada, patlamaya hazır tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcı bulundu. Bombanın bulunmasıyla büyük bir facianın önüne geçildi. Cumhuriyet savcısının talimatıyla malzemelere el konuldu."

Açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan araştırmada, 2015-2016 eğitim öğretim dönemi öncesi vatandaşların özellikle terör örgütü tarafından yapılan boykot çağrısı ve eğitimin engellenmesine tepki gösterdiği vurgulandı.

Açıklamada, okulların çevresinde geniş güvenlik önlemi alınacağı ifade edildi.