”IMF ile görüşmeler netleşmedi”

Başbakan Erdoğan, IMF ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Gazetecilerin dorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF ile görüşmelerin henüz netleşmediğini ve devam ettiğini söyledi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen "Uluslararası İş'te Kadın Kongresi"nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ekonomik paketin ne zaman açıklanacağına ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, ekonomik paketle ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirtti ve "Şu gün denmez" dedi.

Çalışmaları tam, sağlıklı olarak neticelendirdikten sonra gerekli açıklamaları yapacaklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz aslında peyderpey paketi uygulamaya koyduk. Varlıkların Türkiye'ye nakli ve içerdeki varlıkların bu noktada kayıt altına alınması hususları aslında paketin bir nevi adımıdır. Yani bir insan, bir girişimci kendi kayıt dışı varlıkları var da eğer bunu sermayesine bir güç olarak ilave etmiyor, sürekli olarak devletten böyle bir şey bekliyorsa tabii ki doğru bir şey değil. Onun için finans sektörüne de bazı davetlerimiz çağrılarımız oldu biliyorsunuz. Kredi çağırma gibi bazı yanlışların içine girmemeleri hususunda hep beraber taşın altına elimizi sokacağız ve en az zararla bu krizi atlatacağız."

"O medya organı veya grubu bir başkasını göndersin"

Bir gazetecinin "Yıllardır sizi takip eden muhabirlerin Başbakanlığa akreditasyonları iptal edildi. Bu konudaki görüşünüz nedir?" sorusunu da Erdoğan, "Arkadaşlar, muhabirler yalan yanlış haber yapıyorsa akreditasyonları iptal edilebilir. O medya organı veya grubu bir başkasını göndersin. Yalan yanlış haber yapanlarla biz yola devam etmeyiz. Bizim ölçümüz o. Yalan yanlış haber yapmayacak" diye yanıtladı.