İMKB, Abu Dabi Borsası ile işbirliği protokolü imzaladı

İmzalanan protokol ile iki borsa arasındaki iletişim kanallarının geliştirilmesi amaçlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ve İMKB Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (TAKASBANK) ile Abu Dabi Borsası arasında işbirliği protokolleri imzalandı.

İMKB'den yapılan yazılı açıklamada, İslam Konferansı Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) gündemi kapsamında, İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) üyesi ülkelerin menkul kıymet borsaları arasındaki işbirliğini geliştirmeye yönelik olarak, 2005 yılında düzenlenen toplantıda alınan karar uyarınca, İMKB önderliğinde kurulan ve faaliyetlerini sürdüren "İslam Konferansı Teşkilatı Üye Ülke Borsaları Forumu"nun 3. Çalışma Komitesi toplantısının, iki gündür Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamaya göre toplantıda, borsalarda işlem görebilecek uygun mali enstrümanlar ile İslam Konferansı Teşkilatı üye ülke Borsalarını kapsayan endeksler oluşturulması ve yatırımcıların İKT üyesi ülkelerin piyasaları konusunda aydınlatılması konuları ele alındı.

Toplantıda ayrıca, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ile Abu Dabi Borsası Başkan Vekili Rashed Al Baloushi, İşbirliği Protokolü imzaladı. İşbirliği Protokolü kapsamında, iki borsa arasındaki iletişim kanallarının geliştirilmesi ve süreklilik kazandırılması, her iki borsa bünyesindeki piyasaların işleyişi hakkında bilgi alışverişi sağlanması ve bu bilgilerin piyasaların geliştirilmesi amacıyla kullanılması hedefleniyor.

İMKB Takas ve Saklama Bankası A.Ş. de Abu Dabi Borsası ile benzer konuları kapsayan bir İşbirliği Protokolü imzaladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir