İMKB, Avrupa Borsalar Federasyonu'na asli üye oldu

Borsa, AB'yi daha yakından takip edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Avrupa Borsalar Federasyonu (FESE) tarafından asli üyeliğe kabul edildi.

İMKB'den yapılan yazılı açıklamada, Brüksel'de toplanan FESE Genel Kurulu'nun İMKB'nin asli üyelik başvurusunu onayladığı, İMKB'nin üyeliğinin bugün itibariyle başladığı belirtildi.

FESE'nin üye sayısının, İMKB'nin de katılımıyla 30 ülkeden, 21'i asli üye olmak üzere toplam 46 borsaya ulaştığı dile getirilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyelik müzakereleri yürüten ülkelerin borsaları arasında İMKB, FESE'ye üye olan ilk borsa olmuştur. Türkiye'nin AB üyeliğine hazırlık sürecinde, İMKB'ye sermaye piyasası düzenlemeleri ve borsa uygulamaları konusunda AB'yi yakından takip etme imkanı sağlayacak bu üyelik sonucunda, Dünya Borsalar Federasyonu (WFE) üyesi ve Avrasya Borsalar Federasyonu'nun (FEAS) da kurucusu olan İMKB'nin, Avrupa sermaye piyasaları ve düzenleyici otoriteleriyle olan bağlarını kuvvetlendirmesi, uluslararası projelerdeki öncü rolünü güçlendirmesi ve Avrasya bölgesindeki tecrübesiyle FESE'ye katkı sağlaması beklenmektedir."

Bu konularda ilginizi çekebilir