İMKB güne satıcılı başladı

Güne 103 puan düşüşle başlayan endeks, 66,163 puandan açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB haftaya yurtdışı piyasaların baskısı altında 103 puan düşüşle 66,163 puandan başladı

Önemli veri akışının bulunmadığı bugün, Çin'in hafta sonundaki faiz artırımından sonra piyasalarda hafif dalgalı bir seyir izleniyor. Asya piyasaları faiz kararının ardından toparlanma göstererek günü yükselişle kapatmayı başardı.

Yılın son haftasına girdiğimiz bugün, yurtiçi ve yurtdışında önemli bir makro ekonomik veri akışının bulunmaması nedeniyle, İMKB ağırlıklı olarak Avrupa piyasalarındaki gelişmeleri takip edecek.

Çin'in faiz artırma kararının ardından Bu sabah bugüne 103 puan düşüşle başlayan borsa en düşük 66.067 puanı gördü. İMKB-100, saat 10:05 itibariyle 66.054 (-221) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 268 milyon TL.

Para piyasalarında ise Euro/Dolar şu sıra 1.3156 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.5435/1.5470 düzeyinde.

Diğer yandan 8 Ağustos 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 7.27 ile cuma günkü kapanış seviyesinin üzerinde yer alıyor. Gösterge faiz cuma günü yüzde 7.26 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir