İMKB ile VOB'un birleşmesi gündemde yok

VOB Yönetim Kurulu Başkanı Kestelli, VOB içinde İMKB hisse payının artırılması için görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir Ticaret Borsası (İZTB) ve Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, VOB içinde İMKB hisse payının artırılması için görüşmelerin devam ettiğini ancak İMKB ve VOB'un birleşmesi diye bir gündem maddesinin bulunmadığını bildirdi.

Kestelli, yaptığı yazılı açıklamada, Financial Times gazetesinin bugünkü sayısında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan'ın da dahil olduğu bir haberde, yanlış anlamalara sebebiyet verecek bazı ifadelerin yer aldığını kaydetti.

Türkiye'nin ilk ve tek türev borsası olan VOB'da opsiyon sözleşmelerinin işleme açılabilmesi için SPK'nın "kamu zararı doğmaması savıyla" diğer ortakların İMKB'ye, değeri karşılığında bir kısım hisseyi devretmesi şartını koyduğunu belirten Kestelli, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bu devirle, şu anda yüzde 18 payla ikinci büyük ortak olan İMKB'nin VOB'daki payının bir miktar artması planlanmıştır. Hangi koşullarda, ne kadar hisse devri yapılacağı konusu bir süredir VOB'un büyük ortağı TOBB ile İMKB arasında görüşülmektedir. Yapılan tüm müzakereler, Türkiye ekonomisinin ve sermaye piyasalarının gelişimine katkı için VOB'un büyütülmesi amaçlıdır.

VOB merkezi İzmir'de bulunan, TOBB, İMKB, İzmir Ticaret Borsası, Takasbank, Aracı Kuruluşlar Birliği, aracı kurumlar ve bankaların ortak olduğu özel bir borsadır. Ortaklar arasında sürdürülen görüşmelerde İMKB ile VOB'un birleşmesi diye bir gündem maddesi yoktur. Çok sayıda kişi ve kurumu ilgilendiren böylesine önemli bir konuda müzakereler devam ederken, ilgili tarafların daha duyarlı davranması beklenir."

Bu konularda ilginizi çekebilir