İMKB, satış baskısından kurtuldu

Borsa ilk seansı 504 puan artışla 70.605 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabahki sınırlı düşüşün ardından İMKB satış baskısından kurtularak ilk senası 504 puan artışla 70.605 puandan kapattı.

Cuma günü ABD borsaları hızlı yükseliş sağlarken, bugün future'ları ekside. Asya borsalarında kapanışta gelen satışların ardından Avrupa borsaları da güne düşüşle başladı.

Yurtdışı olumsuz havanın etkisiyle güne düşüşle başlayan İMKB ise satış baskısından kurtularak ilk seansı yükselişle kapattı. İlk seansta en yüksek 70.786 puanı gören endeks, satışlarla da 69.760 puana kadar geriledi. Seans 70.605 puandan kapanırken, 1.3 milyar lira işlem hacmi kaydedildi.

Bu hafta gözler Salı günü açıklanacak Almanya ZEW, Çarşamba günü açıklanacak ABD Beige book verilerinde ve hafta boyunca gelecek ABD şirket karlarında olacak.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.4240 TL'den, Euro 1.9770 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.3888 seviyesinde.

Diğer yandan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 7.74 ile cuma günkü seviyenin üzerinde yer alıyor. Gösterge faiz cuma günü yüzde 7.68 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir