İMKB satış baskısından kurtuldu

Endeks, günü 89 puan artışla 66.356 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gün sonunda satış baskısından kurtulan endeks 89 puan artışla 66.356 puandan kapandı.

Bu sabah Asya piyasalarında dalgalı seyir izlendi. Cuma günü tatil nedeniyle kapalı olan ABD piyasaları ekside açılırken, Avrupa eksileri de devam ediyor. Avrupa piyasasında Almanya otomobil üretim verilerinde düşüş piyasalarda hızlı gerileme yarattı.

Yurtdışı piyasalara paralel hareket eden İMKB ise Asya'da alınan faiz kararının ardından ABD ile Avrupa piyasalarında yaşanan satış baskısı ile gün boyunca ekside yatay hareket etti. Kapanış senasında toparlanma gösteren borsa tepki alımlarıyla 89 puan artışla kapandı.

Endeks gün içerisinde 65.258 – 66.356 aralığında hareket ederken, gün sonunda 2.4 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti.

Para piyasalarında ise Dolar günü 1.5490 TL'den kapatırken, Euro 2.0390 TL'de yer aldı. Öte yandan bugün 1.3073 – 1.3170 sent aralığında hareket eden Euro/Dolar paritesi, şu sıra 1.3153 sent seviyesinde.

Ayrıca serbest piyasada 24 ayar altının gram fiyatı 68.85 TL olurken, Cumhuriyet altın 462 TL'den, çeyrek altın ise 113 TL'den satılıyor.

Diğer yandan 8 Ağustos 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 7.27 ile cuma günkü kapanış seviyesinin üzerinde kapandı. Gösterge faiz cuma günü yüzde 7.26 seviyesinden kapanmıştı. Yarına valörlü işlemler ise yüzde 7.20 bileşik seviyesinden geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir