İMKB'de gong Niğbaş için çaldı

Niğbaş'ın halka arz edilen yüzde 18.52 oranındaki hisseleri; üç fon, beş tüzel kişilik, dört yatırım ortaklığı ve üçü yabancı bin 91 bireysel yatırımcı arasında paylaşıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Halka arzı gerçekleşen Niğbaş için bugün İMKB'de Gong Töreni düzenlendi. İMKB Birincil Piyasa'da halka açılan Niğbaş Niğde Beton'un hisselerinin büyük çoğunluğu yerli yatırımcılar tarafından alındı.

Bir Işıklar Holding girişimi olan ve hisseleri İMKB'de işlem gören Çemaş Döküm'ün yüzde 95.30'una sahip olduğu Niğbaş Niğde Beton Sanayi'nin 27 Şubat 2012'de gerçekleşen halka arzının ardından İMKB'de işlem görmeye başladığı 5 Mart 2012 tarihinde Gong Töreni düzenlendi.

İMKB ve Işıklar Holding üst yönetimlerinin katıldığı Tören'de, Niğbaş hisselerini satın alan yatırımcıların sayısına ilişkin bilgiler de paylaşıldı. Buna göre Niğbaş'ın halka arz edilen yüzde 18.52 oranındaki hisseleri; üç fon, beş tüzel kişilik, dört yatırım ortaklığı ve üçü yabancı bin 91 bireysel yatırımcı arasında paylaşıldı.

Işık: 2012'de yüzde 14, 2013'te yüzde 24 büyüyeceğiz

Tören'de konuşan Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, Niğbaş'ın halka arzından elde edilecek kaynağın aktarılacağı yeni yatırımlarını açıkladı.

Bu kapsamda şirketin halen dışarıdan tedarik etmekte olduğu döşeme panellerini kendisinin üretmesini sağlamak üzere Kırşehir'de yeni bir fabrika kurulacağını bildiren Işık, "Ayrıca Niğde'de yeni bir beton kiremit fabrikası inşa etmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda prefabrike beton üretim kapasitemizi yıllık 121 bin 300 tondan 200 bin tona çıkaracağız. Öte yandan hem Türkiye'de, hem de dünyada yapı kimyasallarına artan talebe bağlı olarak bu alandaki ürün yelpazemizi genişletmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir