İMKB'de yatay seyir sürüyor

Borsa ilk seansı, 56 puan düşüşle 59.823 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabahki yatay açılışını koruyan endeks ilk seansı, 56 puan düşüşle 59.823 puandan kapattı.

Dün ABD borsaları ADP özel sektör verisi ve ISM imalat dışı endeksi verisinin beklentilerin üzerinde gelmesinin etkisiyle yükseldi. Bu sabah Asya'da Toyota'nın açıkladığı kar rakamının ardından alımlar arttı ve endeks yükselişle kapandı. Güne pozitif görünümle başlayan Avrupa borsaları da artıda yatay yönlü hareketini koruyor.

İMKB ise yurtdışı olumlu havanın etkisiyle güne yükselişle başladı. Yatay hareketini ilk seans kapanışında bir miktar düşüşle sürdüren endeks, en düşük 59.552 puanı gördü. Alımlarla da 60.104 puana kadar yükselen borsa 59.823 puandan kapanırken, 696 milyon lira işlem hacmi kaydedildi.

Bugün TSİ 14:45'te Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ve sonrasında ECB Başkanı Jean-Claude Trichet tarafından yapılacak açıklamalar takip edilecek. Ayrıca ABD'de yarın açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin de piyasalara yön vermesi bekleniyor. Yurtiçinde ise dün gerçekleşen Yüksek Askeri Şura toplantılarındaki gerginliğin etkileri yaşanıyor.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.5020 TL'den, Euro 1.9810 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.3200 seviyesinde.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.44 seviyesinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir