İncelemeler yapıldı, çalışmalar yeniden başladı

Rize-İkizdere karayolunda inşaat sırasında meydana gelen göçük nedeniyle 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı tüneldeki çalışmalar, yeniden başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RİZE - Rize-İkizdere karayolunda meydana gelen göçük nedeniyle 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı tüneldeki çalışmalar, incelemelerin tamamlanmasının ardından yeniden başlatıldı. 

Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, görevlendirilen iş güvenliği uzmanı ve inşaat mühendislerinin tüneldeki incelemeleri tamamlandı. 

Yapılan incelemelerin ardından tünel çalışmalarına yeniden başlandı. 

İkizdere Kaymakamı Abdil Koç, yaptığı açıklamada, göçük nedeniyle savcılık talimatıyla inceleme yapıldığını söyledi. 

Kazada bir kişinin hayatını kaybettiğini, üç kişinin de yaralı olarak kurtarıldığını hatırlatan Koç, "Sorumluların belirlenmesi için gerekli incelemeler tamamlandı.  Ara verilen yol yapım çalışması ise incelemenin ardından yeniden başladı" dedi. 

Öte yandan, göçük altından yaralı olarak çıkartılan Birol Tombul ve Mustafa Çom'un sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 

Olay 

Rize Güneyce karayolunun 25. kilometresinde yapımı süren tünel inşaatının girişinde 12 Kasım Çarşamba günü meydana gelen göçükte, Mustafa Çoban (50) hayatını kaybetmiş,  Birol Tombul (26), Mehmet Çoban (50) ve Mustafa Çom (50) yaralanmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir