İnci Lojistik, Van Dieren ile işbirliğine gitti

Şirket, Türkiye'nin en büyük 'kombine taşımacılık' operatörü olmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İnci Lojistik ile Avrupa'nın en büyük multimodal (kombine taşımacılık) operatörlerinden Van Dieren işbirliğine gitti.

İnci Lojistik'in, kombine taşımacılık sistemi ile karbon salınımının azaltılmasına katkı sağlayacağı belirtilerek, şirketin, çevreci taşıma sisteminde Türkiye'nin en büyük kombine taşımacılık operatörü olmayı hedeflediği bildirildi.

Almanya'daki şirketi ile başlayan ve diğer ülkelerle de devam edecek olan yurt dışı lojistik operasyonlarla beraber gücünü hızlı ve istikrarlı bir şekilde artırmayı hedefleyen İnci Lojistik, birden fazla taşıma modunun birleşik ve ardışık olarak kullanıldığı bir taşıma sistemi olan multimodal taşımacılığın önde gelen kuruluşlarından Van Dieren'le işbirliği anlaşması imzaladı.

İşbirliği anlaşmasının imza töreninde konuşan İnci Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren, İnci Lojistik'in, İnci Holding'in 15 şirketi arasında, sektöründe üstün performansını kanıtlamış genç şirketlerden biri olduğunu, 13 yıl önce, "Sizin için değer taşır" sloganı ile çıktığı yola, grubun, çevreci ve sürdürülebilir stratejilere verdiği önemle devam ettiğini söyledi.

Eren, "Şimdi ve gelecekte, çevre dostu taşımacılık çözümleri"  sloganı ile çalışan Van Dieren şirketinin Türkiye'de İnci Lojistik'e güvenerek çalışmalarına yön verdiğini belirterek, Van Dieren şirketi Üst Yöneticisi Henk Van Dieren'e teşekkür etti.

Gezgin: Yüzde 40 maliyet avantajı sunacak

İnci Lojistik Genel Müdürü Emrah Gezgin İnci Lojistik multimodal taşımacılık ile Avrupa'ya gerçekleştirdiği karayolu taşımalarının 7 bin 800 TIR'lık kısmını demiryoluna çevirerek 4 milyon 95 bin litre yakıt tasarrufu sağlayacaktır."

Van Dieren ile yapılan anlaşma çerçevesinde demiryolu konteynerleri ile İstanbul Halkalı'dan Almanya'nın Herne ve Mannheim terminallerinden tüm Avrupa'ya kesintisiz demiryolu bağlantısı sağlanacağı belirtilerek, multimodal taşımacılığın çevreye olan katkısının yanı sıra yüzde 40 maliyet avantajı sunduğu belirtildi.

İnci Lojistik'in işbirliği anlaşması imzaladığı Van Dieren, Hollanda merkezli Avrupa'nın en büyük multimodal konteyner operatörlerinden biri konumunda bulunuyor. Şirket, Ruhr bölgesinden başta İskandinavya olmak üzere Avrupa'nın birçok noktasına, sahip olduğu konteyner ve dorselerle multimodal taşımacılık servisi veriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir