ING Bank, 'Turuncu Hesabı' piyasaya sundu

Müşteriler, Turuncu Hesap'tan istedikleri zaman para yatırıp çekebilecekler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ING Bank, günlük faizin verildiği, vadesiz, alt limitin olmadığı, istenildiği zaman paranın yatırılıp, istenildiğinde çekilebileceği serbest tasarruf hesabı olan "Turuncu Hesap" ürününü piyasaya sundu.

ING Bank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Johan de Wit, ürünün tanıtıldığı basın toplantısında, 2010 3. çeyrek itibarıyla ING Grubu'nun 1 milyar 43 milyon euro, ING Bank'ın da 1 milyar 513 milyon euro operasyonel net kar açıkladığını hatırlattı.

Wit, ING'nin global tasarruf hacminin 428 milyar euro olduğunu ve bunun Türkiye'deki toplam bireysel tasarruf mevduatının yaklaşık 3 katına denk geldiğini belirterek, "Turuncu Hesap, bu mevduatın büyük kısmını oluşturuyor. Mevduatta amiral gemimiz Turuncu Hesap" diye konuştu.

Dünyada 11 ülkede toplam 25 milyon müşterinin bu ürünü satın aldığının altını çizen Wit, Türkiye'nin Turuncu Hesabın varyantının lanse edildiği 12. ülke olduğunu kaydetti.

Sürdürülebilir büyüme için Türkiye'nin daha fazla uzun vadeli ulusal tasarrufa ihtiyacı olduğunun altını çizen Wit, "Düşük tasarruf rasyosu, bankaların ulusal kaynaklarla bilanço büyümesi sağlamalarını kısıtlıyor. Turuncu Hesap, daha çok ulusal tasarruf, daha güçlü ve sürdürülebilir ekonomik büyümeye katkıda bulunacak" yorumunu yaptı.

Turuncu Hesapta "küçük yazılarla" yazılmış hiçbir şey olmadığını, açık, basit, şeffaf olduğunu belirten Wit, "Normalde bir hesap açmak için belki 10 imza atmak gerekecek. Biz 10 imzayı tek imzaya indiriyoruz" dedi.

ING Bank, ilk 5'e girmeyi hedefliyor

Wit, sorular üzerine de, Türkiye'nin ING'nin bir parçası olduğunu ve öyle kalmaya devam edeceğini dile getirerek, "ING, uzun vadeli olarak burada kalacaktır. Amacımız, Türkiye'de pazar payımızı artırmak. Son bir yıldır da bunun üstünde çalışıyoruz. Türkiye'de tasarruf mevduatı piyasalarında ilk 5 özel banka içinde olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Johan de Wit, Turuncu Hesapta faiz oranının yüzde 8,5, ilk 90 gün için ise yüzde 9,5 olmasına ilişkin de, "Bu, bilanço stratejimizin de bir parçası. Bilançomuzu ulusal kaynakları cezbederek büyüteceğiz. Hoşgeldin faizi yüzde 9,5... Bu tabii ki bir maliyettir. Ama bunun sonucunda aktif yaratacağız. Faizi, bir nevi giriş stratejisi olarak düşünebilirsiniz. Bu ürünle müşteri sayımızda artış olacak. 10 tane 20 bin liralık mevduatı olan müşterimiz olacağına, 20 tane 10 bin liralık mevduatı olan müşterimiz olsun" şeklinde konuştu.

Wit, 90 günün sonunda Turuncu Hesabın faiz oranının yine piyasada rekabetçi bir oran olacağını söyledi.

Hesaptan sınırsız tutarda para çekilebiliyor

ING Bank Bireysel Bankacılık Pazarlama ve Özel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Tabakoğlu Turuncu Hesabın özelliklerine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Turuncu Hesap, vadeli gibi çalışıyor, ancak vade söz konusu değil. Herkese aynı faiz oranını sunuyoruz. Tezgah altı veya pazarlık gibi şeyler söz konusu değil. Faiz gecelik işliyor ve elde edilen faiz hesabınıza ertesi gün geçiyor. Vade olmadığı için istenildiği zaman para yatırılabilir, sınırsız tutarda ve sayıda para çekilebiliyor. Hiçbir alt limit yok. 1 lirayla bile hesap açtırabilirsiniz. Yüzde 8,5'luk Turuncu Hesap faizi üzerine ilk hesap açılışını takip eden 90 gün boyunca sabit hoş geldin faizi yüzde 9,5...  Masrafsız. Hesap işletim ücreti, EFT ücreti yok. İnternet ve telefon bankacılığı kullanıldığında EFT/havale masrafı yok."

Bu konularda ilginizi çekebilir