İngiliz RPC, Benoplast'ın Danimarkalı ortağını satın alıyor

Benoplast ve Superfos, 2011'de Türkiye'de yatırıma hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiliz plastik ambalaj üreticisi RPC, Danimarkalı rakibi Superfos'u 240 milyon euro karşılığında satın alacak. Firma, bu yolla Avrupa'daki varlığını İskandinavya, Türkiye ve Kuzey Afrika'da da güçlendirmeyi amaçlıyor.

Financial Times'ın haberine göre satın almanın karşılığında Superfos hissedarlarına yeni kurulacak şirket hisselerinden pay ve nakit verilecek.

Northampton merkezli RPC, aralarında Unilever, Kraft, Nestle ve Procter&Gamble gibi gıda devlerinin de bulunduğu çeşitli hızlı tüketim malları üreticileri için ambalaj üretiyor. Avrupa'nın 11 ülkesinde 41 tesisi bulunan firmanın yaklaşık 6 bin çalışanı var.

Danimarkalı Superfos ise Kuzey Avrupa'nın yanında Fransa, Polonya, İspanya, Belçika ve İngiltere'deki 9 fabrikasında 1300 kişiye istihdam sağlıyor. Firmanın Tunus, Cezayir ve Türkiye'de de ortaklıklar vasıtasıyla önemli faaliyetleri var.

Para Dergisi'nin Ağustos ayında yaptığı bir habere göre Superfos, Türkiye'den Beno Plastik'le ortak bir şirket kurmuştu. 2011 yılında yatırıma hazırlanan ortak şirket, Türkiye'den çevre ülkelere ihracat yapmayı planlıyor. Beno Plastik, gıda, tarım, otomotiv, lojistik, elektronik, kimya ve tekstil gibi birçok sektörde gereksinim duyulan taşıma ve depolamaya yönelik ürün sistemleri ve çözümler sunuyor. Beno Plastik, özellikle meyve ve sebze kasaları konusunda iddialı bir ambalaj şirketi. Firma, gıda, tarım, otomotiv, lojistik, elektronik, kimya ve tekstil gibi birçok sektörde gereksinim duyulan, 'taşıma ve depolamaya' yönelik ürün sistemleri ve çözümleri konusunda faaliyet gösteriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir