İngiliz tatilcilere Türkiye önerisi

The Telegraph'ın tatil uzmanı Butler en popüler destinasyon olarak Türkiye'yi öneriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İngiltere'nin önemli gazetelerinden The Telegraph, 2011 yılında farklı tatil seçenekleriyle Türkiye'nin ziyaret edilmesini öneriyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İngiliz tatilcilere seyahat tavsiyelerinde bulunan ve farklı destinasyonları tanıtan seyahat uzmanı Sophie Butler, gazetedeki 14 Şubat tarihli yazısında, Türkiye'yi tatilciler için ilk sıraya koyuyor.

Türkiye'nin çeşitliliği ve farklılığına vurgu yapan yazı, ülkenin büyüleyici coğrafyasının da keşfedilmesi gerektiğini belirtiyor. Yazıda, güneş, antik kültür ya da karada ve denizde aktivite arayanlar için, Türkiye'nin tek başına eşsiz güzellikte olduğuna değiniliyor.

Yazıda, Türkiye'nin kültürü ve tarihinin yanı sıra yürüyüş, yelken, dalış, rafting, kano ya da bisiklet seçenekleriyle aktif tatil sevenler için de popüler bir destinasyon olmaya başladığına işaret ediliyor.

Antalya, Göcek, Çeşme, Marmaris, Bodrum, Kuşadası, Kapadokya, Efes ve Pamukkale, macera ve farklılık arayanlara tavsiye ediliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir