İngiltere, Kraliçe’nin maaşını dondurdu

İngiltere'deki bankalar yeni açıklanan yıllık vergi sebebiyle 2 milyar sterlinden fazla ödeme yapmak zorunda kalacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 İSTANBUL- İngiltere, Kraliçe’nin maaşını dondurdu. İngiltere'de hükümet, borçlarını azaltmak üzere vergi artırımına gideceğini ve kamu harcamalarından 2014-2015 yılına kadar 17 milyar (25.5 milyar dolar) sterlin keseceğini açıkladı.  Bankalar da yeni açıklanan yıllık vergi sebebiyle 2 milyar sterlinden fazla ödeme yapmak zorunda kalacak.

Öte yandan,  Kraliçe II. Elizabeth’in bu yıl alacağı maaşın da donduralacağı açıklandı.

Vergi yüzde 20 olacak

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, erken alınan bu önlem sayesinde İngiltere’ye uluslararası piyasalarda kredibilite kazandırdıklarını belirtti.

Osborne, "Eğer harekete geçmeseydik mevcut kredibilitemizi dahi kaybedecektik. Bu acil ekonomik bütçe paketini de, ülkenin rekor seviyedeki bütçe açığını kapatmak üzere hazırladık” dedi.

Osborne, "Yeni bütçe planımızla birlikte 2014 ya da 2015 yılına kadar kamusal alanda 17 milyar sterlinlik tasarruf etmeyi planlıyoruz. Ürün ve hizmet sektöründeki yüzde 17.5 oranında belirlenen vergiyi 2011 Ocak’tan itibaren yüzde 20 seviyesine yükselteceğiz.” diye konuştu.

Bankalar 2 milyar sterlin ödeyecek

İngiltere'deki bankalar yeni açıklanan yıllık vergi sebebiyle 2 milyar sterlinden fazla ödeme yapmak zorunda kalacak.

Ocak itibariyle ödenmeye başlayacak olan vergi, İngiliz bankaları ve yabancı bankaların İngiltere operasyonlarından alınacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir