iPhone 6 akşam tanıtılıyor

Yeni amiral gemisi iPhone 6'yı bu akşam TSİ 20:00'da başlayacak etkinlikle tanıtacak Apple, internet sitesinden geri sayıma başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL (dunya.com) - Teknoloji devi Apple, akşam saatlerinde yapacağı lansmanla merakla beklenen iPhone 6'yı tanıtacak. Apple'ın tanıtımını yapacağı tek ürünün iPhone 6 ile sınırlı kalmayacağı belirtiliyor. Lansmanda şirketin sır gibi sakladığı akıllı saat 'iWatch'ın görücüye çıkacağı da iddia ediliyor.

Apple ise ana sayfasından geri sayıma başladı bile... Heyecanla beklenen etkinliğin Cupertino’da bundan 30 yıl önce ilk Macintosh’u tanıttığı Flint Center for the Performing Arts’ta düzenliyor olması da yeni ürünler için beklentileri hayli büyütüyor.

Özellikle Apple'ın yeni amiral gemisi olacak iPhone 6 için aylar öncesinden senaryolar yazılmaya başladı. İnternete yeni iPhone olduğu iddia edilen yüzlerce fotoğraf paylaşıldı. Yeni özellikleri tartışıldı, şirketin şapkadan ne çıkaracağına dair çok sayıda söylenti dilden dile dolaştı.

Yeni iPhone nasıl olacak?

Apple’ın yeni akıllı telefonu iPhone 6’nın kredi kartı gibi kullanılabileceği iddia ediliyor. Şirkete yakın kaynaklara göre, Apple, bu planını hayata geçirmek için kredi kartı hizmeti veren şirketlerle ortaklık anlaşması imzalamaya hazırlanıyor. Apple'ın yeni nesil akıllı telefonu iPhone 6'nın 4.7 ve 5.7 inç olmak üzere iki farklı ekran seçeneğine sahip olacağına ise kesin gözüyle bakılıyor.

iPhone 6’nın ekran camının önceki modellerin aksine çizilmeyeceği sıkça dile getirilen iddialar arasında. Şirkete yakın kaynaklardan gelen haberlere göre, iPhone 6 safir ekrana sahip olacak. Yeni iPhone'un 19 Eylül'de satışa sunulması bekleniyor.

İsmi kendisinden önce geldi: iWatch

Öte yandan Apple’ın giyilebilir teknolojiye ilk adımını da bugün şahit olabiliriz. İsmi ve tasarımı sır gibi saklanan ve Apple sevenlerin 'iWatch' diye andığı akıllı saat teknolojisinin bugün tanıtılması bekleniyor. Apple’ın bu üründe İsviçreli saat üreticileriyle çalıştığı iddia ediliyor. Apple’ın Tasarımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jonathan Ive’ın da bu konuda yaptığı açıklamalar beklentileri zirveye çıkardı. Üstüne bir de Apple, bugüne kadar görülmemiş sayıda moda editörü ve bloggerını etkinliğe davet etmesi "iWatch geliyor!" söylentilerini ayyuka çıkardı.

Düzenlenecek dev etkinlikte Apple'ın yeni tabletini de tanıtması beklentiler arasında...

Bu konularda ilginizi çekebilir