Irak ordusu Musul'da ilerliyor

Irak ordusu 2 yıl sonra yeniden Musul'a girdiğini açıkladı, kente yakın yakın noktalarda ilerleyiş devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Irak ordusuna bağlı güçlerin Musul kent merkezine yakın İntisar semtine girdiği bildirildi.

Ninova Operasyonları Komutanı Abdulemir Reşid Yar Allah tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Orduya bağlı 9'uncu Zırhlı Birliği ve 3'üncü Tugay Çevik Güçleri, Musul'un kuzeydoğusundaki İntisar semtine girdi." ifadesi kullanıldı.

Açıklamanın devamında Yar Allah, "Bu semt, Musul'un kuzeydoğusunda bulunan ilk semtidir ve kent merkezine doğru ilerleyiş sürüyor." dedi.

Irak ordusu, polis güçleri ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Peşmerge güçlerinin katıldığı ve uluslararası koalisyon güçlerinin havadan destek verdiği Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu 18 gündür devam ediyor.

Terör örgütü DEAŞ, Haziran 2014'te ordu birliklerinin bölgeden çekilmesinin ardından kenti ele geçirmişti.

"Kente bir taş atımlık mesafedeyiz"

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi de yaptığı açıklamada, "Güçlerimiz mertçe ilerliyor, her saat Musul merkezine biraz daha yaklaşıyorlar. Kente bir taş atımlık mesafeye kadar geldiler. O kadar ki Musullular, cesur savaşçılarımızın tüfeklerinin seslerini duyuyor." ifadelerini kullandı.

10 bin çocuk yerinden edildi

BM Çocuklara Yardım Fonunca (UNICEF), Musul'u kurtarma operasyonunun başlamasından beri yaklaşık 10 bin çocuğun bulunduğu yeri terk etmek zorunda kaldığı bildirildi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başlamasından bu yana yerinden edilenlerin sayısının 22 bine ulaştığını açıkladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir