Irak'tan yeni 'Türk askeri' açıklaması

Irak Başbakanı İbadi, "Irak'ın egemenliği kırmızı çizgidir. Hiçbir ülkenin müdahalesine izin vermeyiz. Hiçbir komşu ülkeyle ihtilafa düşmek istemiyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak'ın egemenliğinin kırmızı çizgileri olduğunu ve hiçbir komşu ülkeyle ihtilafa düşmek istemediklerini söyledi.

İbadi, Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, Türk askerlerinin Musul yakınındaki Başika'da yerel güçleri eğitim amaçlı bulunmasına ilişkin, "Türklerin Irak'taki varlığının gerekçesi yoktur ve bu tehlikeli bir durumdur. Irak hükümetinin de bu yönde herhangi bir talebi olmamıştır. Irak'ın egemenliği kırmızı çizgidir. Hiçbir ülkenin müdahalesine izin vermeyiz. Hiçbir komşu ülkeyle ihtilafa düşmek istemiyoruz." dedi.

Irak'ta IŞİD'e karşı karada savaşan hiçbir yabancı gücün bulunmadığını savunan İbadi, burada sadece askeri ve lojistik eğitimle hava desteği veren yabancı askeri unsurların bulunduğunu söyledi.

Türkiye, Bağdat yönetiminin talebi ve bilgisi dahilinde Musul'a bağlı Başika bölgesinde bulunan eğitim kampında, yerel unsurlara kentin terör örgütü IŞİD'ten geri alınması için eğitim veriyor.

Çavuşoğlu'ndan Irak'a 'Başika' mesajıÇavuşoğlu'ndan Irak'a 'Başika' mesajı

 

Pentagon'dan 'Türk askeri illegal' sözüne açıklamaPentagon'dan 'Türk askeri illegal' sözüne açıklama

 

Bu konularda ilginizi çekebilir