İran'a borcunu ödeyecek

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, İngiliz heyetinden SHELL Genel Müdür Yardımcısı ve İran Petrol Bakanı Zengene bir araya geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ile İran Petrol Bakanı Bijen Zengene Tahran'da bir araya geldi. Toplantıda İngiliz heyetinden SHELL Genel Müdür Yardımcısı da hazır bulundu.  

İran'ın resmi ajansı İRNA'nın haberine göre, İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond ile İran Petrol Bakanı Zengene, İngiliz heyetinden SHELL Genel Müdür Yardımcısı'nın da katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda petrol alanında iki ülke arasında yapılacak işbirliklerinin görüşüldüğü bildirildi. 

SHELL, Batılı ülkelerin İran'a ekonomik ambargo uygulamalarından önce ülkede petrol arama çalışmalarında en önde gelen şirketlerden biri sayılıyor. Habere göre, SHELL'in İran'a olan ve ambargolar nedeniyle ödenmeyen 2 milyar 300 milyon euro tutarındaki borcu, ambargoların kalkmasıyla birlikte tahsil edilecek. 

Bu arada İran ile İngiltere'nin, Birleşik Krallık ile Avrupa kıtası arasında yer alan Kuzey Denizi'ndeki doğalgaz alanında da ortaklığı bulunuyor. Fakat İran, ambargo nedeniyle buradan da istifade edemiyor. 

Resmen açıldı

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, İran'ı ziyareti kapsamında öğle vakitlerinde ülkesinin Tahran Büyükelçiliği'nin resmen açılışını yaptı.  

Hammond'un, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, meslektaşı Muhammed Cevad Zarif, İran Meclis Başkanı Ali Laricani ve Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani'yle de görüşmesi bekleniyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir