İran'a yeni yaptırımlar geliyor

ABD Başkanı, uranyum programını uygulamaya koyan İran'a yeni yaptırımlar getirileceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Başkanı Barack Obama, nükleer programından dolayı İran'a karşı uluslararası yaptırımların getirilmesi yönünde çalıştıklarını söyledi.

Beyaz Saray'da gazetecilere açıklama yapan Obama, İran yönetiminin, inkar etmesine karşın "nükleer silahlanma" doğrultusunda bir yol izlediğine dikkat çekti. ABD Başkanı, uluslararası toplumun, İran hükümetine baskı sağlamak için çeşitli yöntemleri içeren "önemli boyutta yaptırımlar rejimi" üzerinde çalıştığını söyledi.

İran'ın, kendisine sunulan teklifleri reddettiğine işaret eden Obama, "Kapı hala açık olsa da, şu ana kadar seçimlerini yaptılar" dedi. ABD Başkanı, İran hükümeti adına kimin konuştuğunun da belirsiz olduğunu savunarak, bu ülkeden karışık sinyaller aldıklarını söyledi.

Bir soru üzerine, İran'a karşı olası BM yaptırımları konusuna Çin'in nasıl bir karşılık vereceğinin net olmadığını, bunu zamanla göreceklerini söyleyen Obama, Rusya'nın ise bu konuda olumlu bir tavır izlediğini ve bunun kendisinde memnuniyet yarattığını dile getirdi.

İran dün uranyum zenginleştirme çalışmalarını başlatmış ve mevcut oran yüzde 20'ye çıkarılmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir