İran'da düşen uçaktaki cenazeler dağdan indirildi

İran'daki uçak kazasında hayatını kaybeden 11 kişinin cenazelerine ulaşıldı. Ulaştırma Bakanlığı, adli tıp ve kimlik belirleme çalışmaları sonrası cenazelerin en kısa sürede Türkiye'ye getirileceğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İran'ın Helen Dağı'na düşen Başaran Holding'e ait uçak kazasında hayatını kaybeden 11 kişinin cenazelerine ulaşıldı.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan kazaya ilişkin bugün yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İkisi Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu'ndan, ikisi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden olmak üzere dört uzman, AFAD'dan üç uzman toplam yedi kişilik ekip kaza mahalline ulaşmıştır. Kaza yerinde 11 kişinin cesedine ulaşılmıştır ve cenazeler İran'ın belirlediği acil durum yönetim merkezine doğru taşınmaktadır."

Bakanlık açıklamasında, Türkiye'nin İran Büyükelçiliği'nin koordinesinde yürütülecek adli tıp ve kimlik belirleme çalışmaları sonrası cenazelerin en kısa sürede Türkiye'ye getirileceği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, "Uçağa ait kara kutular bulunmuş olup incelemeye alınması için kaza inceleme heyetine teslim edilecektir" denildi.

İşadamı Hüseyin Başaran'ın kızı ile arkadaşlarını taşıyan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Sharjah kentinden İstanbul'a yol almakta olan özel yolcu uçağı dün İran'da dağlık alana düşmüştü. Uçakta bulunan 11 kişiden kurtulan olmadı. Uçakta Başaran'ın kızı Mina, yedi arkadaşı ve üç mürettebat bulunuyordu.

Ulaştırma Bakanlığı'nın dünkü yazılı açıklamasına göre Başaran Holding'e ait TC-TRB kuyruk numaralı Canadair CL-600 tipi özel jet teknik arıza çağrısı yaptıktan kısa bir süre sonra TSİ 17:40 sularında İsfahan'ın 80 mil güneybatısına düştü.

İran'da düşen uçağın kara kutusu bulunduİran'da düşen uçağın kara kutusu bulundu

Bu konularda ilginizi çekebilir