İrlanda'ya moral verdiler

İnceleme için Dublin'de bulunan AB, IMF ve AMB yetkilileri "her şey yolunda" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DUBLİN - İrlanda'nın, dış yardıma dair hedefleri yerine getirip getirmediğini yerinde incelemek üzere Dublin'de bulunan Avrupa Birliği (AB), Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Merkez Bankası (AMB) yetkilileri, her şeyin yolunda gittiğini bildirerek hükümete moral verdi.

Yardım paketiyle ilgili üçüncü gözden geçirme görüşmelerini tamamlayan yetkililer, hazırladıkları raporda, yardım programı çerçevesinde hedeflerin karşılanmış olduğunu açıkladı.

İrlanda Maliye Bakanı Michael Noonan, gözden geçirme çalışmalarının olumlu sonuçlanmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Mali hedeflere ulaştık. Bankacılık hedeflerine ulaştık. Yapısal reform hedeflerine ulaştık. Dış ortaklarımızın, programın yolunda gittiğine ve olumlu gelişme kaydettiğimize dair değerlendirmeleri de beni ayrıca memnun etti" diye konuştu.

AB, IMF ve AMB yetkilileri bir haftayı aşkın süredir Dublin'de, hükümet, muhalefet partileri ve sivil toplum örgütleriyle çalışmalar yürütüyordu.

Yardım paketiyle ilgili eylül ayında yapılması planlanan dördüncü gözden geçirme çalışmalarının, bütçe görüşmeleri öncesine denk gelmesi dolayısıyla daha "zorlu" geçeceği sanılıyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in önceki gün İrlanda'nın uzun vadeli kredi notunu bir basamak düşürmesi, ülkede hayal kırıklığına ve tepkilere neden olmuştu. Moody's İrlanda'nın 2013 sonunda daha fazla dış yardıma ihtiyaç duyabileceği uyarısında da bulunmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir