İş adamları İtalya için vize sırası beklemeyecek

İTO'nun, İtalya ile imzalayacağı "İş Vizesi Başvurularına İlişkin Anlaşma" ile vize prosedürleri kolaylaşacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 15 Şubat'ta İtalya'nın İstanbul Başkonsolosluğu ile "Vize Kolaylaştırma Anlaşması" imzalayacağı bildirildi.

İTO'dan yapılan yazılı açıklamada, Oda'nın Avrupa ülkeleri ile iş yapan iş adamlarının önündeki büyük engellerden biri olan "Schengen Vizesi" alımlarındaki sorunları azaltmak için yaptığı çalışmaların meyvelerini vermeye devam ettiği belirtildi.

İTO'nun 15 Şubat'ta İtalya'nın İstanbul Başkonsolosluğu ile vize kolaylaştırma anlaşması imzalayacağı belirtilen açıklamada, bu anlaşmanın ilk olarak 2008 yılında Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu ile imzalandığı hatırlatıldı.

Vize Kolaylaştırma Anlaşması ile iş adamlarının günlerce vize sırası beklemeyeceği vurgulanan açıklamada, "İş Vizesi Başvurularına İlişkin Anlaşma" ile vize prosedürlerin kolaylaşacağı ifade edildi.

Anlaşma ile İTO'nun, İtalya ile mevcut ya da potansiyel iş ilişkileri olan, belirli kriterlere sahip Oda üyesi iş adamlarına "tanıma mektubu" vereceği belirtilerek, mektup sayesinde bu kişilerin "Dolaşım Vizesi" olarak adlandırılan 1 ile 4 yıl arasındaki uzun süreli vizeye sahip olmasının sağlanacağı duyuruldu.

İtalyan Cumhurbaşkanı'ndan Yalçıntaş'a Devlet Nişanı

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Anlaşma İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ile İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Massimo Rustico tarafından imzalanacak. 15 Şubat 2010'da yapılacak toplantıya, İtalya Başkonsolosu Massimo Rustico'nun yanı sıra İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili de iştirak edecek.

Toplantıda İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'a, Türkiye-İtalya ilişkilerinin gelişimine yaptığı katkılardan dolayı, İtalya Cumhurbaşkanı tarafından layık görülen 'İtalyan Devlet Nişanı' da takdim edilecek."

Bu konularda ilginizi çekebilir