İş Bankası, 'altın gençleri' ödüllendirdi

Üniversite sınavında başarılı olan 86 öğrenci plaket ve para ile ödüllendirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş Bankası, lisans yerleştirme sınavında (LYS) başarılı olan öğrencileri ödüllendirdi.

Bankanın 1971 yılından bu yana sürdürdüğü "altın gençler" uygulaması kapsamında üniversite sınavında başarılı olan öğrenciler ödüllendirilirken, bu yıl İş Bankası'nın kuruluşundan bu yana geçen yıl sayısına eşit olarak 86 öğrenciye ödülleri törenle verildi.

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, törende yaptığı konuşmada, üniversite sınavına giren yüz binlerce öğrenci arasında ülkenin en iyi derecelerini elde eden öğrencilerin başarısından dolayı kendilerini, ailelerini ve öğretmenlerini kutladı.

26 Ağustos'ta 86 yaşını kutlayan bankanın bir anlamda Türkiye'nin bankacılık ve finans üniversitesi olduğunu vurgulayan Özince, "İş Bankası, bugün ülkemizin en büyük özel sermayeli bankasıdır. Türkiye'de ve yakın coğrafyada mali sektörün en büyük bölgesel gücüdür. İş Bankası, yaptığı öncü yeniliklerle bankacılığın çağdaş seviyeye gelmesini sağlamıştır" diye konuştu.

Özince, bankanın Cumhuriyet'in en önemli inisiyatiflerinden biri olarak bir banka olmanın ötesinde üstlendiği toplumsal rolleri bugün de büyük bir sorumlulukla sürdürdüğünü ve eğitim, kültür, sanat, spor, bilim gibi alanları desteklediğini söyledi.

Törende, LYS'de tüm puan türlerinde dereceye giren öğrencilere başarı plaketi ve 1.000 lira tutarında para ödülü verildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir