İş Bankası, değer üretene güç verir

İş'le Buluşmalar Toplantısı'nın 24'üncüsü Mardin'de yapıldı. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Kısa mesafe değil uzun mesafe koşucusuyuz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ece CEYHUN - Mahir  SOLMAZ

DİYARBAKIR - İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "İş Bankası ülkemizin neresinde olursa olsun değer üreten, değer üretme niyetinde olan hiç kimseye sırtını dönmez. Karlı yerlerde olduğu gibi karlı yerlerde de müşterilerine omuz verir, destek verir, güç verir" dedi.

DÜNYA Gazetesi işbirliği ile Mardin'de yapılan 24'üncü İş'le Buluşmalar Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Mardin'in UNESCO'ya alınmayı sonuna kadar hak eden bir kent olduğunu belirterek başladığı konuşmasında İş Bankası'nın arşivlerinde 63 yıl önce yazılan bir İş Bankalı müfettişin raporuna değinerek şehrin gelişimine dikkat çekti.

Bali, "Biz Mardinli sanayici ve tüccarı desteklemek, yatırımlarını büyütmek, geliştirmek, ihracatını artırmak için buradayız" diyerek 1949 yılından beri bu ilde faaliyet gösterdiklerini kaydetti. Bali, Mardin'in dış ticaret fazlasını verdiğini ve ihracat rakamlarıyla Türkiye'nin dış ticaret açığının azalmasına katkı sağladığını da dikkat çekti.

Bali, "Her zaman Türk özel sektörünün yanında olan İş Bankası olarak biz de bölgedeki ihracatçımızı ve Türkiye – Irak ticari ilişkilerinin geliştirilmesini desteklemek üzere mart ayında Irak'ın Erbil kentinde şube açtık. Şubemiz iki ülke ticaretinin gelişmesine önemli katkılar sağlamaktadır. Mardin ilinin ihracatı içinde en yüksek payı Irak almaktadır. Bu durum Irak'ın yeniden yapılandırılmasında Mardin'in sağladığı desteği göstermektedir" değerlendirmesinde bulundu.

İş Bankası'nın sadece karlı yerlerde değil karlı yerlere de hizmet götürdüğünün altını çizen Bali, "İş Bankası için memleketin öncelikleri her şeyin üstündedir. İş Bankası ülkemizin neresinde olursa olsun değer üreten, değer üretme niyetinde olan hiç kimseye sırtını dönmez. Karlı yerlerde olduğu gibi karlı yerlerde de müşterilerine omuz verir, destek verir, güç verir" dedi. Kolay işlerin ve kolay yerlerin bankası olmadıklarının da altını çizen Adnan Bali, sadece banka için değil müşterileri içinde değer yaratmaya çalıştıklarını kaydetti.

Biz maraton koşucusuyuz

İş Bankası olarak müşterileri ile kısa vadeli ilişkiler kurmak yerine uzun vadeli adımlar atmaya çalıştıklarını da ifade eden Bali, "Müşterilerimizle olan ilişkilerimizi uzun vadeli ve sağlam temellere dayanan, müşterinin de doğrusunu gözeten bir iş ortaklığı olarak görüyoruz. Uzun yol arkadaşlığı bu süreci iyi günde, kötü günde, her koşulda yürütebilecek olan taraflarla işbirliği yapmak gerekir. Biz yıllardır olduğu gibi bu güçlü işbirliğinin taraflarından biriyiz" değerlendirmesinde bulundu.

İş Bankası'nın kısa mesafe koşucusu değil maraton koşucusu olduğunu vurgulayan Bali, "Kısa mesafe koşucusu değil, maraton koşucusuyuz. Onun içinde nefesimiz kesilmiyor. Kazançları, karları bir yana bırakınız; zor dönemlerde dahi bölgeye olan bakışımız asla değişmedi ve bundan sonra da değişmeyecek" şeklinde konuştu.

Mardin'e yeni şube geliyor

Bali, Mardin'de bugün 4 şube ile hizmet verdiklerini ve bu yıl içinde Mardin'de hizmet ağlarına bir yeni şube daha ekleyeceklerini de bildirdi. Bankanın Mardin'de kredi ve mevduatta özel bankalar arasında lider olduğunu da ifade eden Bali, 2010 rakamlarına göre bankanın nakdi kredilerde en yakın rakibinin 1 milyar TL, ondan sonra gelen iki rakibinden 7 milyar TL fazla kredi kullandırdığına da dikkat çekti.

Bu konularda ilginizi çekebilir