İş Bankası ile TÜRMOB protokol imzaladı

İş Bankası ile TÜRMOB "LUCA – Banka Hesap Hareketleri Entegrasyonu Projesi'' protokolü imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - İş Bankası ile Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) arasında ''LUCA – Banka Hesap Hareketleri Entegrasyonu Projesi'' protokolü imzalandı.

Konuya ilişkin açıklamada, İş Bankası ile TÜRMOB arasındaki işbirliğiyle Türkiye'nin ilk web tabanlı merkezi muhasebe sistemi LUCA'nın kullanıcısı olan İş Bankası müşterisi mali müşavirler ile onların müşterilerinin tüm banka hesap hareketlerinin, LUCA muhasebe programına otomatik olarak aktarılacağı belirtildi.

LUCA muhasebe programı ile İş Bankası sistemlerinin entegre edildiği proje kapsamında, İş Bankası aracılığı ile gerçekleştirilen işlemlerin bir iş günü sonra otomatik olarak LUCA programında muhasebeleştirileceği, böylece mali müşavirlerin müşterilerine çok daha hızlı hizmet verebileceği, ayrıca uzaktan çalışma imkanı ve manuel işlemlerden doğacak hataların da önleneceği kaydedildi.

Açıklamada, uygulamadan yararlanmak isteyen hesap sahiplerinin İş Bankası şubelerine giderek ilgili formu doldurmaları ve bir örneğini LUCA departmanına fakslamalarının yeterli olacağı, mali müşavirlerin otomatik kayıt sistemi ile takip etmek istedikleri hesap numaralarını da ilgili şubeye bildirebilecekleri bildirildi.

LUCA muhasebe sistemi kullanıcısı olmayan mali müşavirlerin ise en yakın meslek odasına başvurarak veya ''www.luca.com.tr'' adresinden sözleşme doldurup göndererek LUCA kullanıcısı olduktan sonra, entegrasyonun sağladığı kolaylıklardan faydalanabilecekleri belirtildi.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Adnan Bali, konuya ilişkin değerlendirmesinde, TÜRMOB ile İş Bankası arasındaki işbirliğinden duyduğu memnuniyeti vurgulayarak, LUCA gibi öncü bir uygulama ile İş Bankası sistemi arasındaki entegrasyonun, müşterilere sunulan nakit yönetimi hizmetlerinin geliştirilmesi açısından çok önemli bir adım olduğunu, entegrasyon aracılığıyla müşterilerle çok daha yakın ilişki kurma fırsatı bulacaklarını ifade etti.

TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat T. Nalbantoğlu da İş Bankası gibi önemli bir kuruluşla gerçekleştirdikleri işbirliğinin önemine işaret ederek, ''Meslek mensuplarımızın iş yükünü hafifleterek, müşterilerine ve mesleki çalışmalarına daha fazla zaman ayırmalarını sağlamaya, meslek mensuplarımızın ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz fonksiyonları sisteme eklemeye devam edeceğiz. LUCA'nın geldiği aşamalardan ve bu işbirliğinden dolayı çok mutluyuz'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir