İş Bankası, ilk çeyrekte 955 milyon lira kar yazdı

Banka yılın ilk çeyreğinde karını geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 47 artırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş Bankası, ilk çeyrekte 1 milyar liraya yakın konsolide net kar açıkladı.

İş Bankasından yapılan açıklamada, bankanın geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 47 artış kaydederek 955 milyon lira konsolide kar elde ettiği, aktif büyüklüğün ise 134 milyar liraya ulaştığı bildirildi.

2010 yılı ilk çeyrek sonuçlarına göre konut kredilerinde yüzde 7'lik artış sağlandığı belirtilirken, mevduat hacminin yüzde 5 artarak 75 milyar 363 milyon liraya çıktığı kaydedildi.

Özince: Aktif yaratma kabiliyeti genişledi

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, bankanın ilk çeyrekte gerçekleşen 955 milyon lira seviyesindeki konsolide net karının, bankanın güçlü mali yapısını destekleyerek kaliteli ve randımanlı aktif yaratma kabiliyetini daha da geliştirdiğini kaydetti.

Özince, bankanın ilk çeyrek sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde, izlediği "sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme politikasını" başarıyla uygulayan bankanın, yılın ilk üç aylık döneminde konsolide aktif büyüklüğünü 2009 sonuna göre yüzde 4 oranında artırarak 134 milyar liraya taşıdığını vurguladı.

Önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 47 oranında artış göstererek 955 milyon lira seviyesinde gerçekleşen konsolide net karın, bankanın güçlü mali yapısını destekleyerek kaliteli ve randımanlı aktif yaratma kabiliyetini daha da geliştirdiğini ifade eden Özince, kriz koşullarının tam anlamıyla sona ermediği ve zaman zaman dalgalanmaların görüldüğü bir ortamda İş Bankası'nın ihtiyatlı büyüme yönündeki stratejisini kararlılıkla sürdüreceğini ve ülke ekonomisine destek olmaya devam edeceğini belirtti.

İş Bankası, konsolide kredi hacmini yılın ilk çeyreğinde önceki yıl sonuna kıyasla yüzde 4 oranında artırırken, konut kredilerini yüzde 7 oranında büyüttüğü, üçüncü ay sonu itibarıyla toplam konsolide kredi bakiyesinin 54 milyar 791 milyon lira düzeyine ulaştığı bildirildi.

Bankanın bu dönemde takibe intikal eden kredilere yüzde 100 karşılık ayırma politikasını sürdürdüğüne işaret edilirken, bu dönemde de şube açmaya ve yeni personel istihdam etmeye devam eden İş Bankasının yıl sonunda 1.093 olan şube sayısının 1.099'a, 22 bin 473 olan personel sayısının 23 bin 40'a ulaştığı bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir