İş Bankası, yatırımcı toplantısı için yetki verdi

Dolar cinsi tahvil ihracı için JP Morgan, Royal Bank of Scotland., Standard Bank ve Standard Chartered'a yetki verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş Bankası, Türkiye dışında yerleşik gerçek ve tüzel kişilere satılmak üzere gerçekleştirilmesi planlanan ABD Doları cinsinden tahvil ihracı kapsamında JP Morgan Securities Ltd., The Royal Bank of Scotland Plc., Standard Bank Plc. ve Standard Chartered Bank'ı, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenecek olan bir dizi yatırımcı toplantısı için yetkilendirdiğini bildirdi.

İş Bankası'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, banka tarafından Türkiye dışında yerleşik gerçek ve tüzel kişilere satılmak üzere gerçekleştirilmesi planlanan ABD Doları cinsinden tahvil ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulduğunun duyurulduğu hatırlatıldı.

Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılan başvuru sonucunda söz konusu tahvillere ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu kaydına alınma kararı verildiğinin, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 2010/46 sayılı Haftalık Bülteni'nde duyurulduğu kaydedilen açıklamada, bu kapsamda İş Bankası'nın, JP Morgan Securities Ltd., The Royal Bank of Scotland Plc., Standard Bank Plc. ve Standard Chartered Bank'ı Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenecek olan bir dizi yatırımcı toplantısı için yetkilendirdiği belirtildi.

Açıklamada, ihraç edilmesi planlanan tahvillerin kredi notunun Ba1 (Moody's) ve BBB- (Fitch) olmasının beklendiği ifade edildi.

 

Moody's eurobond ihracına (P)Ba1 notu verdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye İş Bankası'nın beklenen eurobond ihracına ön değerlendirme olarak (P)Ba1 notu verdi. Notun görünümü pozitif olarak belirlendi.

Kuruluşun açıklamasında notun bir ön değerlendirme kapsamında verildiğine ve belgelerin tam olarak ihcelenmesinin ardından nihai bir not verilebileceğine dikkat çekildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir