İş Bankası'ndan 'Enerji Verimliliği ve Çevre Paketi'

Kredi ile müşteriler 'TEMA Çevre Yatırım Fonu' kazanma fırsatı da yakalayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İş Bankası, çevre dostu KOBİ'lere yönelik 'Enerji Verimliliği ve Çevre Paketi' hazırladı.

Enerji tüketiminin ve buna bağlı olarak enerji kaybının yüksek olduğu sektörler ile Organize Sanayi Bölgeleri'nde faaliyet gösteren firmalar başta olmak üzere enerji verimliliğine yönelik yatırım yapmayı planlayan firmalara sunulan paketin içerisinde "Etüt Proje Kredisi", "Enerji Verimliliği Geliştirme Kredisi" ve "Çevreci Taşıt Kredisi" ürünleri yer alıyor.

"Etüt Proje Kredisi", firmaların enerji tasarrufu potansiyelleri ile enerji atıkları ve sera gazı emisyonlarını belirlemek, bunlarla ilgili geri kazandırıcı veya önleyici tedbirleri teknik ve ekonomik boyutları ile ortaya koymak amacıyla, Elektrik İşleri Etüt İdaresi'nden (EİEİ) "Sanayi" kategorisinde yetki belgesi almış Enerji Verimliliği Danışmanlık Şirketleri'nden alacakları etüt, proje ve verimlilik artırıcı proje hizmetlerinin finansmanı amacıyla kullandırılacak.

"Enerji Verimliliği Geliştirme Kredisi", işletmelerin enerji kayıplarını önlemek ve enerjiden sağlanan verimin artırılmasına yönelik olarak gerçekleştirmeyi planladıkları projeler kapsamında, asgari %20 enerji verimliliği öngörülen projelere ilişkin yatırımların finansmanı amacıyla sunulacak.

"Çevreci Taşıt Kredisi" ise çevreci kategoride yer alan hibrid ve hafif ticari veya ticari Euro 5 standardındaki taşıt alımı yapacak firmalara kullandırılacak.

'TEMA Çevre Yatırım Fonu' kazanma şansı

İş Bankası Ticari Bankacılık Pazarlama Bölümü Müdürü Sezai Sevgin Enerji Verimliliği ve Çevre Paketi'ne ilişkin yaptığı açıklamada;

"İş Bankası'nın, TEMA ile yürütülen çevre projeleri de dahil olmak üzere, çevreye duyarlılığını şimdi de firmalar için hazırladığı Enerji Verimliliği ve Çevre Paketi ile sürdürdüğünü belirtti.

Sevgin; ısı, elektrik gibi enerji kayıplarını azaltmak suretiyle gerek işletmelerin maliyetlerinin düşürülmesinde, gerekse iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir parametre olarak kabul edilen enerji verimliliğinin başarılı bir enerji yönetim sistemi bilinci ile sağlanabileceğini ifade etti. 

İş Bankası'nın, 'Enerji Verimliliği ve Çevre Paketi'nden yararlanacak müşterilerine iki ayrı avantaj daha sunduğunu belirten Sevgin, paket içerisinde yer alan kredi ürünlerinden 31.12.2010 tarihine kadar yararlanacak müşterilere 1.000 adet '821 B Tipi Değişken TEMA Çevre Yatırım Fonu' hediye edileceğini, bunun yanı sıra müşterilerin pakette yer alan kredi ürünlerinden cazip faiz oranlarıyla faydalanacağını sözlerine ekledi."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir