İş Bankası'ndan tarım ve kırsal kalkınmaya destek

Aylık eşit taksit ödemeli azami 36 ay vadeli işletme kredileri ve 1 yıl geri ödemesiz, azami 60 ay vadeli yatırım kredileri sunuluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş Bankası, Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD) Programı'nı yürüten Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile kredi protokolü imzaladı.

İş Bankası'ndan yapılan açıklamada, AB tarafından, ortak tarım politikasıyla ilgili müktesebatın uygulanmasını ve tarım sektörü ile kırsal alanların sürdürülebilir gelişimi için katkıda bulunmayı amaçlayan IPARD Programı kapsamında, desteğe konu tarımsal üretim ve yenileme projelerinin, AB tarafından aktarılan hibe tutarları ve çalışmaya ayrılan ulusal bütçenin toplamı ile desteklendiği, projenin destek tutarı dışındaki bölümün ise projeden yararlanacak olanların özvarlığının yanı sıra İş Bankası tarafından kullandırılan kredi ile finanse edilebileceği bildirildi.

Açıklamada, İş Bankası'nın, TKDK ile imzalanan protokol kapsamında IPARD Programı'ndan yararlanmak isteyenlere, indirimli faiz oranları ile aylık eşit taksit ödemeli olmak üzere azami 36 ay vadeli işletme kredileri ve 1 yıl geri ödemesiz, azami 60 ay vadeli yatırım kredileri sunduğu kaydedildi.

Programa bu aşamada, Afyon, Amasya, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Kars, Konya, Malatya, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Yozgat'ın dahil edildiği, TKDK'nın 1 Eylül 2010 ve 30 Kasım 2010 tarihleri arasında söz konusu illerde faaliyet gösteren İl Koordinatörlükleri aracılığıyla başvuruları kabul edeceği belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir