İş Bankası'ndan yeni emtia fonu

İş Bankası, 1-9 Temmuz 2010 tarihleri arasında, tüm şubelerinden "Yıldız Emtia Fonu"nu halka arz edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- İş Bankası, "Yıldız Emtia Fonu" ile yatırımcılara anapara koruması sağlarken altın, petrol, bakır, çinko ve mısırın getirisinden yararlanma fırsatı sunacak.

İş Bankası'nın açıklamasına göre, 2010 yılı içinde dayanak varlıkları altın, dolar, euro, İMKB, global emtia endeksi ve BRIC 40 endeksi olan toplam 9 adet korumalı fonu halka arz eden İş Bankası, korumalı fonlar sektörüne yeni bir ürün daha ekleyecek.

1-9 Temmuz 2010 tarihleri arasında, tüm İş Bankası şubelerinden "Yıldız Emtia Fonu" adı ile halka arz edilecek " Yüzde 100 Anapara Korumalı On Sekizinci Alt Fon"un dayanak varlık seçimi altın, petrol, çinko, mısır ve bakır olmak üzere 5 emtia oldu.

Yüksek getiri potansiyeli taşıdıkları için özel olarak seçilen 5 emtia endeksi ile özelleştirilmiş fon, yatırımcılara anapara koruması sağlarken bu beş emtianın ortalama getirisinden faydalanma fırsatı sağlayacak.

12 Temmuz 2010'da başlayacak olan yatırım dönemi, yaklaşık 11 ay sonunda 8 Haziran 2011'de sona erecek. Minimum alım tutarı bin lira olarak belirlenen fonların alımı sadece öngörülen talep toplama döneminde yapılabilecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir