İş dünyası Kobani protestoları için olağanüstü toplanıyor

İş dünyasının STK’ları, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi toplantısında Kobani protestolarını masaya yatıracak. STK'lar, Güneydoğu'daki illeri de ziyaret edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YILDIZ TAŞDELEN ERLİ

İSTANBUL - İş dünyasının STK’ları, Kobani protestolarını bugün Ankara'da yapılacak olağanüstü Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi toplantısında ele alacak. Komite üyesi TOBB, TESK, TİSK, Türk-İş, Hakİş, Kamu-Sen, Memur-Sen ve Ziraat Odaları, TOBB’da bir araya gelecek. Kobani protestolarının ele alınacağı toplantıda, bu konuda bir yol haritası da belirlenecek. 

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın olaylardan büyük zarar gördüğünü ifade ederek, bölgedeki temsilcilerinin kendilerini sürekli bilgilendirdiğini ve zarar tespitlerinin de yapıldığını söyledi. Palandöken, “Bu olaylar, Gezi gibi diğer eylemlerden farklı bir gelişme. Ülke teyakkuz durumunda. Bir taraftan canlar gidiyor, diğer taraftan bir bölgede dükkanlar kapatılıyor. Ekonomiye zarar veriliyor” dedi. Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi’nin STK’ları olarak Ankara’da olağanüstü toplanarak bu konuyu masaya yatıracaklarını ve bir yol haritası belirleyeceklerini ifade eden Palandöken, toplantının ardından STK’ların başkanları ile bölgeye giderek incelemelerde bulunacaklarını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir