İş dünyası ve sivil toplum kuruluşları terörü kınadı

Bugün Elazığ ve Bitlis’te gerçekleştirilen terör saldırıları, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerince şiddetle kınandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Elazığ ve Bitlis'de dün gerçekleştirilen bombalı saldırılarda, 11 güvenlik görevlisi şehit olurken, aralarında sivillerin de bulunduğu 223 kişi yaralandı.

Saldırıları iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları şiddetle kınadı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, hain darbe girişiminden demokrasisi daha da güçlü olarak çıkan ve birliğini pekiştiren Türkiye'nin bütün düşmanlarıyla mücadele etmeye muktedir olduğunu belirtti. 

Büyükekşi, Van, Elazığ ve Bitlis'teki terör saldırılarına ilişkin yazılı açıklamasında, terör saldırıları sonucu yine canlarının yandığını aktardı. 

Ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden kirli ellerin 15 Temmuz'daki hain saldırılar sonrası tesis edilmeye çalışılan huzur ortamını da bozmayı amaçladığını ifade eden Büyükekşi, şunları kaydetti: 

"Bizler biliyoruz ki; hain darbe girişiminden demokrasisi daha da güçlü olarak çıkan, birliğini pekiştiren Türkiye, bütün düşmanları ile mücadele etmeye muktedirdir. Türkiye'nin geleceğini kurmak üzere ülkesi için canla başla çalışan ihracatçılar olarak, saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize ve masum vatandaşlarımıza, Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz." 

TZOB: 'Bu milleti asla bölemeyecekler'

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar terör saldırılarına ilişkin "Darbe girişimi dahil her yolu deneyen bütün hainler ve alçaklar şunu çok iyi bilmeli ki, bu milleti asla bölemeyecekler, terörle bu ülkenin dirliğini, birlik ve beraberliğini asla bozamayacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

Bayraktar, yazılı açıklamasında, teröristlerin ülkenin dirliğine, düzenine, huzura kast etmeyi, birlik ve beraberliğini bozmayı amaçladığını anımsattı. 

"Bu milletin, asker kıyafetli bir avuç hainin karşısına dimdik çıkıp darbe girişimini püskürttüğü gibi, bir avuç çapulcunun alçakça ve kalleşçe saldırılarını da boşa çıkaracağını" vurgulayan Bayraktar, gözü dönmüş şekilde düzenlenen terör saldırılarının, milletin birlik ve beraberlik içinde bir arada yaşama azim ve iradesini asla kıramayacağına işaret etti. 

Terör saldırılarına diğer tepkiler şöyle:

• TİSK Yönetim kurulu Başkanı Yağız Eyüboğlu: Hain terör saldırıları TİSK camiasını ve tüm milletimizi derin acıya sürüklemiştir. Ardarda gerçekleştirilen bu saldırılar vatandaşlarımız arasında huzursuzluk yaratmayı ve ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef almaktadır. 

• Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay: Anlaşılıyor ki bazı odaklar, bu milletin birlik ve beraberliğinden, huzur ve mutluluğundan rahatsız. Bunun için maşa ve kuklalarını kullanarak, terörün her türlüsünü deniyorlar. Bilinmeli ki bu terör örgütlerinin adları farklı olabilir ama amaçları aynı. Onların bu kirli oyununu millet olarak birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak bozabiliriz. FETÖ’ye karşı sergilediğimiz birlik ve beraberliği, PKK ve IŞİD terörüne karşı da göstermeliyiz. Bunu başardığımız takdirde terörün her türlüsünün kökünü bu güzel ülkeden kazırız. Çanakkale ve Kuvayımilliye ruhunu 15 Temmuz’da olduğu gibi hakim kılıp, millet olarak ülkemizi hedef alan tüm kirli oyunları bozmalıyız. 

• ATO Başkanı Salih Bezci: Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne kast eden saldırıları kınıyoruz. Van’da ve Elazığ’da vatan uğruna şehadet şerbeti içen emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza da acil şifalar dilerim. 

• İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu: 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ülkenin tek bayrak altında birlik içinde olmasından rahatsız olan kanlı terör örgütünün ülkedeki huzuru bozma çabalarının başarılı olamayacaktır. Milletimizin huzuruna, birliğine, beraberliğine, kardeşliğine yönelik yapılan bu alçak saldırılar hiçbir zaman gerçek amacına ulaşamayacaktır. 

• TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz: Patlayan bombalar ve katliamlar ülkenin kaderi değil. Ülkemiz uzun süredir Suriye’nin bir benzeri haline getirilmek ve iç savaşa sürüklenmek isteniyor. İçerisine sokulduğumuz karanlık süreçte saldırıları gerçekleştirenleri ve bu karanlık zemini hazırlayanları şiddetle kınıyoruz. 

• İSTİB Başkanı Ali Kopuz: Bu saldırılar 15 Temmuz’un devamı olmasının yanı sıra, PKK’nın da FETÖ gibi uluslararası güçlerin bir maşası olduğunun göstergesi. Ancak Türk milleti askeriyle, polisiyle, sıradan vatandaşıyla tek bir cephe olduğunu her zaman göstermeye hazırdır. Türk milleti 15 Temmuz’da gösterdiği kararlılık ve kahramanlığı bugün de yarın da gösterecek ve hainlere geçit vermeyecektir.