İş Yatırım'ın 4 yeni varantı 3 Ağustos'ta işlem görecek

İş Yatırım'ın yeni çıkartacağı dört yeni varant, 3 Ağustos tarihinden itibaren İMKB'de işlem görmeye başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş Yatırım, ikisi İMKB-30 Endeksi, ikisi Türk Lirası-ABD doları döviz kuru üzerine yazılmış toplam dört yeni 'aracı kuruluş varantı' çıkartacağını, yeni varantların 3 Ağustos tarihinden itibaren İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmeye başlayacağını açıkladı.

İş Yatırım'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, kuruluş halen işlem gören aracı kuruluş varantlarının vadesinin kısalması üzerine, yeni ihraçlarla yatırımcılara vadelerini uzatma imkanı sunmayı hedefliyor. İhraçlar vade tarihi olan 30 Aralık 2011 tarihine kadar İMKB varant pazarında yapılacak satışlarla gerçekleştirilecek.

Dayanak varlığı İMKB-30 Endeksi olan ve bir alım hakkı, bir de satım hakkı veren olmak üzere iki tane varant ihraç edilmesine başlanacak. Alım Endeks varantının İMKB işlem kodu 'OZIAC', kullanım fiyatı 90,000 puan olarak belirlendi. Satım hakkı veren Endeks varantının ise İMKB işlem kodu 'OZIPS', kullanım fiyatı ise 60,000 puan olacak. Endeks varantlarının dönüşüm oranı 1/5.000 olarak belirlendi.

Aynı şekilde bir alım ve bir satım varantı olarak ihraç edilecek Türk Lirası-ABD doları döviz kuru varantlarının alım hakkı vereninin İMKB işlem kodu 'USIAB' ve kullanım fiyatı 1,85 TL, satım hakkı verenin ise İMKB işlem kodu 'USIPR' ve kullanım fiyatı 1,61TL olarak belirlendi. Bir döviz varantı 100 ABD doları tutarında işlem hakkı verecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir