İşçiler yarın kendilerini 'izinli sayacak'

TÜRK-İŞ'e bağlı sendikalar, Tekel işçilerine destek amacıyla bugün yapmayı kararlaştırdıkları eylemi yarına erteledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - TÜRK-İŞ, bağlı sendikaların üyelerinin, Tekel işçilerine destek için "çalışmama hakkını" kullanarak yarın kendilerini "izinli sayacağını" bildirdi.
Alınan bilgiye göre, TÜRK-İŞ, Tekel işçilerine destek amacıyla 6 işçi ve memur konfederasyonunun yarın yapacakları "üretimden gelen gücü kullanma" eylemi dolayısıyla teşkilatını bilgilendirdi.
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Pevrul Kavlak imzasıyla konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanlıklarına gönderiler yazıda, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK, MEMUR-SEN, TÜRKİYE KAMU-SEN ve KESK genel başkan ve temsilcilerinin, Tekel işçilerine destek amacıyla bugün yapmayı kararlaştırdıkları eylemi hazırlıkların daha iyi yapılabilmesi için yarına erteleme kararı aldıkları belirtildi.
Yapılacak eylemin 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirileceği ve bu süre içerisinde çalışanların üretimden gelen güçlerini kullanacağı bildirilen yazıda, şunlar kaydedildi:
"Konfederasyonlar, 4 Şubat 2010 Perşembe günü yapacakları eylemin biçimini kendileri münferit olarak belirleyecektir. 
TÜRK-İŞ ve TÜRK-İŞ'e bağlı sendikalara üye işçiler ise Anayasa'nın çalışma hakkı ve ödevi ile ilgili düzenlemede tanınan 'çalışmama hakkını' kullanarak 4 Şubat 2010 Perşembe günü 08.00-17.00 saatleri arasında kendilerini izinli sayacaktır."
Yazıda, konfederasyona bağlı sendikalardan eylemle ilgili gerekli hazırlıkları yapmaları istendi.
Doktorlardan ihtiyaç listesi
Bu arada, TÜRK-İŞ Genel Merkezi'nde gönüllü olarak görev yapan doktor ve sağlıkçılar, açlık grevi yapan Tekel işçileri için ilaç ve hijyen malzemelerinden oluşan bir ihtiyaç listesi hazırladı.
Listede, antibiyotik, balgam sökücü, ağrı kesici, gargara, yanık kremi türünde ilaçlar ile hemoroid, migren ve mide rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan ilaçlar yer alıyor.
Listede ayrıca pet şişe su, iç çamaşır, çorap, diş fırçası, diş macunu, hijyenik ped, terlik, eşofman gibi ihtiyaçlar bulunuyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir