Işık: Savunma harcamaları artırılmalı

IDEF 2017 açılış töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı Işık, ülkelerin terörle mücadele için savunma harcamalarını artırmaları gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 13. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nın (IDEF 2017) açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Bakan Işık, "Son yıllarda savunma sanayi alanında büyük başarı sahibi olduk, parça değil teknoloji de üretiyoruz. Savunma sanayide yerlilik oranımızı yüzde 24'ten yüzde 60'ların üzerine çıktı." dedi.

Sektörün yıllık cirosunun 6 milyar dolar, ihracatının ise 1.7 milyar seviyesine ulaştığını belirten Işık, şunları kaydetti:

"Türkiye kendi tüfek, tank, İHA ve uydusunu yapıyor, inşallah yakın gelecekte de kendi savaş uçağını, yüksek irtifa hava savunma sistemini, uçak motorunu, denizaltısını üretecek. Bunu yaparken de uluslararası işbirliğine kapımızı sonuna kadar açık tutuyor, uluslararası işbirliğini sonuna kadar zorluyoruz."

Ülkelerin terörle mücadele için savunma harcamalarını artırmaları gerektiğini ifade eden Işık, şöyle konuştu:

"Küreselleşen teröre ortak tavır almak artık kaçınılmaz gereklilik; bu, savunma harcamalarının artırılmasını gerektirmekte, gelecek yıllarda tüm dünyada savunma harcamalarının arttığı bir dönemi yaşayacağız. Ancak savunma harcamalarının refahtan çalarak değil, refaha katkıda bulunacak; istihdam, kalkınma sağlayacak şekilde olmasını istiyoruz. Bunun için ülkeler arası işbirliği artmalı, bilgi/teknoloji paylaşımı ve ortak üretime daha fazla yoğunlaşılması gerekmektedir. Bazı ülkelerin sürekli kazandığı, bazılarının sürekli kaybettiği düzen iyi değildir; kazan kazan formülü geçerli olmalıdır."

'İHA'lara beş ülkeden talep var''İHA'lara beş ülkeden talep var'

Bu konularda ilginizi çekebilir