Isınıyoruz...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Yurdun doğu bölgeleri ile Antalya ve Güney Ege kıyıları yağışlı geçecek. Gece saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinde yağış görülecek. Marmara'nın batısında sıcaklığın 2 ila 4 derece artması bekleniyor. 
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun doğu bölgelerinin, öğle saatlerinden itibaren Antalya ve Güney Ege kıyılarının, gece saatlerinden itibaren de Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don görüleceği belirtiliyor. 
 
Hava sıcaklığının, Marmara'nın batısında 2 ila 4 derece artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.. 
Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, doğu bölgeler ile bu akşam ve gece saatlerinde Güney Ege kıyıları ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz kıyıları ve Güney Ege kıyıları ile zamanla Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege Kıyıları'nda kuvvetli(30-60 Km/S), Marmara'nın batısında yer yer fırtına (60-80 Km/S) şeklinde esmesi bekleniyor. 
 
Çığ tehlikesi
Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. 
 
Buzlanma ve don olayı
Bu gece ve sabah saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. 
 
Bazı illerde hava durumu
 
[PAGE]
 
Bazı illerde hava durumu
 
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak: 
İSTANBUL: Parçalı bulutlu. (13) 
ANKARA: Parçalı bulutlu. (9) 
İZMİR: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (16) 
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu. (16) 
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (17) 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu. (13) 
VAN: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı. (3) 
ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı. (-2) 
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu. (10) 
 
Bölgelerde hava durumu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak: 
MARMARA: Parçalı, batısının çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Kırklareli, Edirne ve Çanakkale çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeyi ile zamanla genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 Km/S), batısında yer yer fırtına (60-80 Km/S) şeklinde esmesi bekleniyor. 
EGE: Parçalı, zamanla Güney Ege Kıyıları'nın çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; sabah saatlerinden kıyılarındaa zamanla bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli(30-60 Km/S) olarak esmesi bekleniyor. 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
İÇ ANADOLU: Parçalı, kuzeydoğusunun çok bulutlu, ilk saatlerde Sivas çerelerinin hafif olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 
BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde Bolu ve Kastamonu ile bölgenin yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın akşam saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor. 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile sabah saatlerinde Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. 
DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölgenin doğusunun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Mardin ve Batman çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.