”İşitme engellilere özel çağrı merkezi açılacak”

Çağrı merkezini arayan işitme engelli vatandaş ile operatör 3G yardımıyla işaret dilini kullanarak haberleşecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yakında işitme engellilere yönelik bir çağrı merkezinin faaliyete geçeceğini, bu merkezi arayan işitme engelli vatandaşların da kendisine cevap veren operatörlerin de Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemleri (3G) yardımıyla işaret dilini kullanarak haberleşeceklerini bildirdi.

Ulaştırma Bakanlığınca yürütülen "Ben De Varım Projesi"nin TÜVTURK tarafından düzenlenen tanıtım toplantısı Bakan Yıldırım ile Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın katılımıyla Hilton Otel'de gerçekleştirildi. Buradaki konuşmasında uygulanacak pojeyle engelli istihdamına yönelik ön yargıların da azaltıldığını ifade eden Yıldırım, engellilerin, diğer bireylere göre daha verimli çalıştıklarını vurguladı. Bakanlığının TÜVTURK ile Trafikte Sorumluluk Hareketi Kampanyası'nı da yürüttüğünü anımsatan Yıldırım, "Ben De Varım Projesiyle herkes engelleri yıkmada 'Ben de varım' desin, diyoruz. Onları anlamak, hissetmek için var olun, var edin diyoruz" şeklinde konuştu.

Atlasjet Havayollarının da bu projeye dahil olacağını açıklayan Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TÜRKSAT işbirliğinde Karaman'da, yarısı engellilerden istihdam edilecek çağrı merkezi kurulacağını kaydetti.

Bakan Yıldırım, yakında işitme engellilere yönelik bir çağrı merkezinin faaliyete geçeceğini, bu sayede işitme engelli vatandaşların 3G teknolojisi yardımıyla işaret dilini kullanarak iletişime geçebileceklerini söyledi.

Engelli oğlu bu proje kapsamında istihdam edilen ve İzmir'de yaşayan Betül Özyıldız'ın kendisine yazdığı teşekkür mektubunu okuyan Yıldırım, "Eğer bir anneye evladını yeniden kazandırabildiysek, eğer bir gencin yüzündeki ışık olabildiysek ne mutlu bizlere" diye konuştu.

Şirketleri, TÜVTURK'ün yaptığı gibi daha çok engelliyi istihdam etmeye çağıran Yıldırım, Türk Hava Yolları'nın da bu şirketler arasında yer almasını istediğini belirtti. Yıldırım, THY'nin uçaklarında görme engelli vatandaşlara özel alfabelerinde yazılmış uçuş kartları dağıttığını ve yeni alınan uçaklarda da engellilere yönelik tuvalet dizayn edildiğini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir