İslam Konferansı olağanüstü toplandı

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın çağrısı üzerine gerçekleştirilen toplantıda, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarısı değerlendirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği (İKÖPAB) İcra Komitesi, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını değerlendirmek üzere olağanüstü toplandı.

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın çağrısı üzerine Hilton Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıya, 30 ülkeden yaklaşık 200 temsilci katılıyor.

Toplantıda, komite üyeleri Türkiye, Nijer, Mısır, Mali, Azerbaycan, İran, Cezayir, Suudi Arabistan ve Çad'ın da aralarında bulunduğu 14 ülke meclis başkanları düzeyinde temsil ediliyor. Toplantıda, diğer ülkelerden de meclis başkan yardımcısı ve milletvekilleri yer alıyor.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının değerlendirileceği toplantıda, İslam ülkelerini doğrudan ilgilendiren ve bölgesel olarak istikrarsızlığı derinleştirme potansiyeli bulunan Gazze saldırıları ile ilgili olarak parlamenter diplomasinin imkanları kullanılarak çözüm arayışları ve barış için ortak akıl üretilmesi hedefleniyor.

Toplantı sonunda "İstanbul Deklarasyonu" yayımlanması bekleniyor.