İspanya asgari ücreti dondurmaya hazırlanıyor

İspanya'da hükümetin, 641 euro 40 sent olan aylık asgari ücretin 2012 yılında dondurulması kararını alması bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
MADRİD - İspanya'da geçtiğimiz 20 Kasım'da yapılan erken genel seçimleri kazanarak tek başına iktidara gelen sağ görüşlü Halk Partisi (PP) hükümetinin, asgari ücreti dondurmaya hazırlandığı belirtiliyor.
Mariano Rajoy başkanlığında yarın yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında, mevcut durumda yıllık 14 maaştan 641 euro 40 sent olan aylık asgari ücretin 2012 yılında dondurulması kararının alınması bekleniyor. 1966 yılından itibaren ilk kez asgari ücreti dondurması beklenen İspanyol hükümeti, konuyla ilgili sendikaları önceden bilgilendirdi. Ancak sendikalar bu önleme karşı çıktıklarını duyurdu. Komünist görüşlü Birleşik Sol (IU) partisi de PP hükümetinin kararını, 'savaş ilanı'' olarak yorumladı.
İspanya'daki geçmiş Zapatero hükümeti, 2004 yılında 460 euro 50 sent olarak aldığı asgari ücreti 7,5 yıllık görev sürecinde 641 euro 40 sente çıkartmıştı. Asgari ücreti en çok yükselten başbakanlardan olan Zapatero herşeye rağmen İspanyollara verdiği 800 euroya çıkarma hedefini gerçekleştiremedi.
Öte yandan, yeni Başbakan Rajoy, ekonomik krize karşı 2012 yılı için kamu harcamalarında 16 milyar 500 milyon euroluk tasarruf yapılacağını geçtiğimiz hafta açıklarken, bunun için ilk önlem paketlerinin yarınki Bakanlar Kurulu toplantısında duyurulması bekleniyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir