İspanya'da hükümet güvenoyu aldı

İspanya'da seçimleri kazanan Halk Partisi, güvenoyu alarak önümüzdeki dört yıl boyunca ülkeyi tek başına yönetecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
MADRİD - İspanya'da 20 Kasım'da yapılan erken genel seçimleri kazanan Halk Partisi (PP), gelecek 4 yıl boyunca tek başına iktidar olarak ülkeyi yönetmek için gerekli güvenoyunu meclisten aldı.
Mecliste iki gün süren konuşmalarda yeni hükümetin programını açıklayan ve diğer siyasi partilerin meclis grup sözcülerinin sorularını yanıtlayan PP lideri Mariano Rajoy, güvenoyunun alınmasının ardından İspanya'nın demokrasi tarihinin 6. başbakanı oldu. 350 sandalyeli mecliste PP'nin 186 milletvekili bulunurken, güven oylamasında 187 evet, 149 hayır, 14 çekimser sonucu çıktı.
İspanya'daki siyasi sistem gereği Rajoy, Meclis Başkanı Jesus Posada tarafından ülkenin yeni başbakanı olduğunun Kral Juan Carlos'a duyurulmasının ardından yarın Kral huzuruna çıkarak yemin edecek. Rajoy daha sonra resmen başbakan olarak bakanlarını açıklayacak ve yeni bakanlar da Kral huzurunda yemin edecekler. Öncelikli hedefi ekonomik krize ve işsizliğe karşı mücadele olacak Rajoy hükümetinde, Bakanlar Kurulu'nun ilk toplantısını cuma günü yapması öngörülüyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir