İsrail barış görüşmelerine yeniden başlayacak

Hillary Clinton ile 7,5 saat görüşen Netanyahu, Ortadoğu barış görüşmelerinin yeniden başlaması için çalışacaklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD'nin New York kentinde dün 7.5 saatten fazla süren görüşmenin ardından, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Ortadoğu barış görüşmelerinin yeniden başlaması için çalışacaklarını açıkladı.

Görüşmenin ardından yayımlanan yazılı açıklamada, Clinton ile Netanyahu'nun görüşmede, "Filistin sorununu halletmek için, iki devletli çözüme götürecek doğrudan barış görüşmelerin yeniden başlaması için gereken koşulların oluşturulması" konusuna değindiği bildirildi.

ABD Başkanı Barack Obama, Endonezya gezisi sırasında, İsrail ve Filistin tarafını da tatmin edecek olan neticenin, İsrail devletiyle yan yana ve barış içinde yaşayacak bir Filistin Devletinin kurulması olacağını belirtmişti.

Yazılı açıklama ayrıca, Clinton'ın, ABD'nin İsrail'in güvenliğini sağlamaya devam etmekte kararlı ve Ortadoğu'ya barış getirme çabalarını sürdürmeye de kararlı olduğunun altını çizdiğini ifade ediyor.

Filistin ile İsrail arasında, 2 Eylül tarihinde ABD'nin arabuluculuğu ile başlayan doğrudan barış görüşmeleri, İsrail'in Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerini durdurmaması üzerine kesilmişti.

Doğrudan müzakereler için çaba gösteren ABD, İsrail'in Batı Şeria'da yeni konut inşaatları projesinin sürece zarar vereceğini açıklamıştı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir