”İsrail-Filistin arasındaki sükunet aldatıcı”

Cumhurbaşkanı Gül, İsrail'in barış konusunda istekli ve samimi olduğunu göstermesi gerektiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail-Filistin arasında bugün var olan sükunetin aldatıcı olabileceğini, ileride istenmeyen gelişmeler ortaya çıkabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, İsrail Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben Eliezer'i kabulünde, İsrail'in yerleşim merkezleriyle ilgili politikasını gözden geçirmesi konusunda uyarıda bulundu. 

"Bugün bir sükunet var ama aldatıcı olabilir. Bu sükunet kalıcı olmayabilir. İleride istenmeyen gelişmeler ortaya çıkabilir" diyen Gül, İsrail'in barış konusunda istekli ve samimi olduğunu göstermesi gerektiğini kaydetti. 

İsrail'in sınırlarını 1967 öncesi noktaya çekip, iki devletin yan yana yaşamasının önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, bu şekilde İsrail'in güvenlik kaygılarının da ortadan kalkacağını ifade etti.

Ben Eliezer de İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in Cumhurbaşkanı Gül'ü İsrail'e davetini bir kez daha iletti. Gül, davete ilişkin olarak, önce Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun İsrail'e gitmesi gerektiğini, değerlendirmeyi daha sonra yapacağını söyledi.