İstanbul 1 Mayıs'a hazırlanıyor

Güler, "Çarşamba günü İstanbul İl Güvenlik Komisyonu, bir toplantı yaparak son hazırlıkları değerlendirmiş olacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Valisi Güler, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin "Çarşamba günü İstanbul İl Güvenlik Komisyonu, bir toplantı yaparak son hazırlıkları değerlendirmiş olacak" dedi.

Güler, Avustralya Genel Valisi Quentin Bryce'ın ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 1 Mayısta görev yapacak güvenlik güçlerinin sayısı hakkındaki bir soruya karşılık bununla ilgili önemli bir çalışma yürütüldüğünü söyleyen Güler, "Çarşamba günü saat 14.00'te İstanbul İl Güvenlik Komisyonu bununla ilgili bir toplantı yaparak son hazırlıkları değerlendirmiş olacak. Alınacak tedbirleri tekrar gözden geçirmiş olacağız. Sayılara takılıp kalmıyoruz, yeterli güvenlik önlemi aldırılmış durumda" dedi.

Cumartesi günü ve resmi tatil günü olması düşünülerek trafik yönünden o alana girecek olanlar kadar dışarıdakilerin de güvenliklerinin önemli olduğunu dile getiren Güler, trafik, sağlık, güvenlik, diğer ticari faaliyetlerin devamının önemli olduğunu, her türlü planlamanın yapıldığını bu konuda sendikaların yardımcı olacağını kaydetti.

Güler, Mecidiyeköy Halaskargazi, Dolmabahçe ve Şişhane tarafından alana girişler olacağını, alan içindeki güvenlik önlemleri ile birlikte bunların planlamasının yapıldığını aktardı.

Statlarda özel güvenlik sayısı artacak

1 Mayısta İstanbul'da oynanacak maçlar olduğunu, güvenlik açısından bu maçların o güne koyulmasının doğru olup olmadığını soran bir gazeteciye de, şöyle cevap verdi:

"Zaten daha önce planlanmış maçlar vardı. O akşam saat 20.00'de Kadıköy'de ve yine aynı saatte Olimpiyat Stadı'nda maçlar var. Futbol Federasyonu bize bu konuda görüşümüzü sordu. Maç programlarındaki değişikliğin takımlar açısından veya naklen yayın açısından getireceği sıkıntıları da nazara alarak, biz gerekli güvenlik önlemlerini alabileceğimizi ifade ettik. Yalnız o gün için statlardaki özel güvenlik elemanlarının sayısını biraz artırmak suretiyle maçların programını bozmak istemiyoruz."

İstanbul polisinin büyük fedakarlıkla o gün yoğun bir mesai yapacağını, programın bozulmayacağını söyleyen Güler, akşam saatlerinin zaten toplantının biteceği saatler olduğuna dikkati çekti.

Bu konularda ilginizi çekebilir