İstanbul Deri Fuarı, 17 Ocak'ta kapılarını açıyor

TÜRDEV Yönetim Kurulu Başkanı Çandar, fuar ile Türk derisini marka haline getirerek, dünya pazarlarındaki satışlarını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - İstanbul Deri Fuarı (İDF), 17 Ocak 2012 tarihinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açacak.
Türkiye Deri Vakfının (TÜRDEV) yazılı açıklamasına göre, 60 ülkeden 15 bin ziyaretçi beklenen İDF, TÜRDEV şemsiyesi altında, Türkiye Deri Konfeksiyoncular Derneği (TDKD), Türkiye Deri Sanayicileri Derneği (TDSD), Ege Bölgesi Deri Sanayicileri Derneği, Bursa Deri Sanayicileri Derneği, Çorlu Deri Sanayicileri Derneği, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçılar Birliği, KOSGEB ve Deri Tanıtım Grubunun (DTG) desteğiyle gerçekleştiriliyor.
İDF'de, deri üreticileri, deri konfeksiyoncuları, deri kimyacıları, deri makinecileri, aksesuarcılar ile moda ve tasarımcılar kendi alanlarındaki 2012–2013 trendlerini sergileyecek. Üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları, düzenleyecekleri etkinliklerle deri sektörüne yönelik yaptıkları çalışmaları katılımcılarla paylaşacak. Fuar kapsamında, en ilkel yöntemlerle derinin nasıl işlendiğini anlatan "Kara Tabak Show" düzenlenecek.
Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Çandar, İDF'nin Türkiye deri sektörünün uluslararası arenada tanınması noktasında önemli katkı sağladığını belirterek, şu bilgileri verdi:
"Fuara sektörümüzün ilgisi oldukça yüksek, ancak önemli olan bu fuarı dünyada ses getiren, küresel, uluslararası niteliği perçinlenmiş bir fuara dönüştürmek. Türk dericiliğinin aldığı küresel rol bunu gerektiriyor. Fuarda Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İran, İtalya, İzlanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, Kore, Macaristan, Norveç, Slovenya, Ukrayna, ABD, Yeni Zelanda ve Yunanistan'dan deri üreticileri, deri konfeksiyoncuları, deri kimyacıları, deri makinecileri, aksesuarcılar ve moda ve tasarımcılar 2012–2013 trendlerini sergileyecek."
Türkiye deri sektörünün yaklaşık 5 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip olduğunu kaydeden Çandar, sektörün Çin'e ihracatını yüzde 90 artığına işaret ederek, toplamda yılı yüzde 14'lük artışla kapatacaklarını belirtti. Çandar "Hedefimiz Rusya ve İtalya'daki mevcut pazarımızı koruyup, Çin'in yükselen orta gelir sınıfına daha fazla ürün satmak. Bunu yaparken de Avrupa ve ABD'deki ihracat payımızı artırmak öncelikli hedeflerimiz arasında" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir