İstanbul, İstanbullular tarafından yönetilecek

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sarıgül, "İstanbul, uzaktan kumanda ile yönetilmeyecek. İstanbul, İstanbullular tarafından yönetilecek" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, "İstanbul, uzaktan kumanda ile yönetilmeyecek. İstanbul, İstanbullular tarafından yönetilecek" dedi. 

Seçim çalışmaları için Adalar'a giden Sarıgül, vapurda gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'u "dünyanın en önemli merkezi" olarak niteledi, buradaki güzelliklerin ne Londra ne Paris ne de Berlin'de bulunduğunu söyledi. 

İstanbul'u 30 Mart akşamından sonra demokratik dünya ile yarıştıracaklarını anlatan Sarıgül, "İstanbul'un doğal dokusunu, silüetini en iyi şekilde korumamız gerekiyor. Bunu yaparken bütün yurttaşlarımızdan destek alacağız, bütün siyasi partilerden destek alacağız. İstanbul, benim İstanbul'um değil, İstanbul bizim İstanbul'umuz" diye konuştu. 

Sarıgül, İstanbul'un birçok imparatorluğa ev sahipliği yaptığını ifade ederek, kentin tarihi ve kültürel dokusunu korunmanın önemine değindi. 

Vatandaşların da takdiriyle en büyük arzusunun İstanbul'un, Paris, Londra ve Roma'yı geride bırakması olduğunu dile getiren Sarıgül, İstanbul'un şartlarının buna müsait olduğunu bildirdi. 

Şehirleri çocuğa benzeten Sarıgül, "Şehirlere bakarsanız, şehirler mutlu olur, bakmazsanız adeta çocuk gibi ağlar. İstanbul, tarihi açıdan da kültürel açıdan da şu anda gözyaşlarına boğulmuş vaziyette" dedi. 

Sarıgül, vatandaşların kendisine vereceği destekle, bütün çalışmaları, 30 Mart'tan sonra yerine getireceklerini belirterek, "İstanbul'da bundan sonra bilim konuşacak, çevre konuşacak, hukuk konuşacak" ifadesini kullandı. 

İstanbul'da şahısların doğrularının döneminin biteceğini, kentin doğrularının döneminin başlayacağını kaydeden Sarıgül, "İstanbul, uzaktan kumanda ile yönetilmeyecek. İstanbul, İstanbullular tarafından yönetilecek" şeklinde konuştu. 

Sarıgül'e eşlik eden partililer de "İstanbul'da Sarıgül zamanı geldi" şarkısını söyleyerek, adaylarına destek verdi.