İstanbul Kalkınma Ajansı açıldı

Bakan Yılmaz, "2011'de en az 450 milyon lira kaynağı ajansların proje teklif çağrıları yoluyla kullandırmasını öngörüyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Dünya Ticaret Merkezi'ndeki İstanbul Kalkınma Ajansı'nın resmi açılışı yapıldı.

Açılış töreninde konuşan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, ajansların asıl etkisinin 2011 yılında görüleceğini belirterek, "2011'de en az 450 milyon lira bir kaynağı ajansların proje teklif çağrıları yoluyla kullandırmasını öngörüyoruz" dedi.

"Kalkınma ajansının İstanbul'da ne işi var?" diye düşünenler olabileceğine işaret eden Yılmaz, "Fakat yeni bölgesel politika böyle çalışmıyor. Biz 26 ajans kurduk. Bunlar Türkiye'nin 81 ilini kapsıyor ve bütün bu bölgelerde rekabet gücünü artırmaya dönük çalışmalar yürütüyoruz. İstanbul'un da küresel rekabette konumlanması ve gelişmesi gerekiyor" dedi.

Yılmaz, "İstanbul Ajansına da hem İstanbul Ajansı olarak bakın hem de tüm Anadolu'yu kapsayan bu networkle İstanbul arasındaki kapı olarak bakın" diye konuştu.

Bugüne kadar 4 bin 500 civarında proje teklifi geldiğini, 810 projeye hibe şeklinde destek sunduklarını belirten Yılmaz, "Asıl ajansların etkisini 2011 yılında göreceksiniz. 2011'de en az 450 milyon lira bir kaynağı yine ajansların bu proje teklif çağrıları yoluyla kullandırmasını öngörüyoruz" dedi.

Avni: İstanbul Türkiye'ye, Türkiye İstanbul'a güç veriyor

İstanbul Valisi ve İstanbul Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Avni Mutlu da konuşmasında, İstanbul'un dünyanın 18. Avrupa'nın 3. büyük şehri olduğunu belirterek, "Bugün İstanbul'umuzun kurtuluş yıl dönümü. Tarih, kültür, ticaret şehri olan İstanbul, geleceğe bir finans şehri olarak hazırlanmak gayesiyle dev adımlarla ilerlemesini sürdürüyor. İstanbul Türkiye'ye Türkiye İstanbul'a güç veriyor" dedi.

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın iki yılda hem mekan hem kadro itibariyle güçlü bir donanıma kavuştuğunu ve bugün resmi açılışını yaptıklarını belirten Mutlu,  açılışa kadar bölge planlarını bitirdiklerini ve artık Devlet Planlama Teşkilatı'nın onayına sunma noktasına getirdiklerini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir