İstanbul kar bekliyor

Bugün başlayacak kar yağışı perşembe gününe kadar devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'da karın yüzünü bugün göstermesi bekleniyor. Bugünden itibaren başlayacak kar yağışının perşembe gününe kadar aralıklarla devam edecek.

Yurt genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışları etkili olacak. Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde 6-8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurt genelinde görülecek yağışların Ordu, Giresun, Tokat, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari ile öğle saatlerinden itibaren Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar genellikle karla karışık yağmur ve kar, Batı Akdeniz kıyıları (Antalya, Alanya, Anamur), Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, Osmaniye, K.Maraş, Hatay), Güneydoğu Anadolu ile İzmir, Malatya, Elazığ, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde olacak.

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (6-8 derece) olmak üzere azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz'in batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli, zamanla fırtına şeklinde (80-100 km/saat) esecek.

Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Yağışların Ordu, Giresun, Tokat, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari ile öğle saatlerinden itibaren Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Rüzgarın, Marmara, Batı Karadeniz'in batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli, zamanla fırtına şeklinde (80-100 km/saat) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ve kara ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi,soba zehirlenmeleri vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bazı illerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli, öğle saatlerinden sonra fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esecek.(6)

ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı.(5)

İZMİR: Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli, öğle saatlerinden sonra fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek.(11)

ANTALYA: Çok bulutlu, Alanya çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren il geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(15)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(6)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.(2)

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(12)

Bölgelerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu ve yağmurlu, zamanla aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli, öğle saatlerinden sonra fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esecek.

EGE: Çok bulutlu, iç kesimleri(Afyon, Manisa, Kütahya, Uşak, Denizli) ile gece saatlerinde İzmir çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle karla karışık yağmur ve kar, İzmir ve Denizli çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Rüzgar Kuzey Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli, öğle saatlerinden sonra fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esecek.

AKDENİZ: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, Burdur ve Isparta'nın yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar karla karışık yağmur ve kar, sabah saatlerinde Nevşehir, Kayseri ve Konya çevrelerinde yağmur şeklinde olacak.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle karla karışık yağmur ve kar, kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle karışık yağmur ve kar, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde yağmur şeklinde olacak. Yağışların Ordu, Giresun ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olacak. Yağışların Hakkari, Şırnak ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğusunda bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir